Házasságból elégséges, barátságból jeles

Törőcsik 75!

Egy ország ünnepli a 75 éves Törőcsik Marit, de még prágai "testvére", régi barátja, Jiři Menzel is Budapestre utazott, hogy a magyar színésznőt személyesen is köszönthesse születésnapján.

2010.11.19 15:45ma.hu

A múlt heti találkozás megindító képkockáit a vasárnapi Hogy volt?!-ban láthatják az m1 nézői, november 23-án, kedden pedig a Házasságból elégséges című, közel ötven éve forgatott Törőcsik-Bodrogi filmmel tisztelegnek a Nemzet Színésze előtt. Törőcsik Mari 1935. november 23-án született.

A háromszoros Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő 2000-től a Nemzet Színésze cím birtokosa.

Színpadi szerepei szinte megszámlálhatatlanok, száznál is több filmben játszott. Cannes-ban Arany Pálmát kapott 1976-ban a Déryné, hol van? című Maár Gyula-filmben nyújtott alakításáért.

Két évvel ezelőtti súlyos betegsége után felépült, ma is aktív színésznő, a Nemzeti Színház társulatának tagja.

A 75 éves művészt ünnepli a Magyar Televízió vasárnap, november 21-én kora délután Hogy volt?! című műsorában.

Az adásban sorra köszöntik pályatársai, tanítványai, barátai, és az MTV meghívására a művésznő „prágai testvére”, az Oscar-díjas rendező, Jiři Menzel is betoppant a stúdióba.

A megható találkozást is láthatják a műsor nézői, a filmtörténet egyik legnagyobb alakjának érkezését és budapesti tartózkodását videón is megörökítették.

November 23-án este az m1 vetíti a Házasságból elégséges című 1961-es vígjátékot, amelyben az akkor 26 éves fiatal színésznő első férjével, Bodrogi Gyulával játszik.

A kedves történetben egy szeleburdi fodrászlány és cukrász szerelme hirtelen ötlettől vezérelve összeházasodik, és beköltöznek a fiú családjának nyaralójába.

Ám a gyors önállóság sorra szüli a konfliktusokat…

Mikor látható?

Hogy volt?! – Törőcsik Mari televíziós munkái
m1 november 21., vasárnap 13.35

Házasságból elégséges (magyar vígjáték, 1961)
m1 november 23., kedd 21.35

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.