Betegsége óta először jelent meg kamerák előtt

Törőcsik Mari: Olyanok is imádkoztak értem, akik életükben nem imádkoztak

A szólás szabadsága vendége volt a Nemzet Színésze, aki ezekben a napokban lábadozik súlyos betegségéből, vidéki otthonában él és a jövőt tervezgeti.

2009.01.19 09:30hirado.hu - Fotó: hirado.hu

Betegsége után először jelent meg kamerák előtt Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze A szólás szabadsága vendégeként beszélt az elmúlt hónapok nehézségeiről és idei terveiről.

- Nagyon-nagyon meghatott, ahogy visszajelezték, ahogy értem izgultak, vagy olyan emberek is imádkoztak értem, akik soha életükben nem imádkoztak - mondta Baló Györgynek a színésznő, majd hozzátette, levelekből, telefokból és a nővérek által elmondottakbók tudta meg a kórházban, hogy milyen sokan aggódtak érte.

Családja a betegség hírére azonnal hazautazott Ausztráliából, de amikor rosszul lett azon a bizonyos novemberi napon, egyedül volt, saját maga vezetett el a legközelebbi kórházig.

- Onnantól négy napig semire nem emlékszem, hogy elindultam a saját kocsimmal a kórházba, mélyen altattak és jegelték a fejem - mesélte Törőcsik Mari.

- Az orvosok mondták, hogy maga különleges ember, mondtam miért? Mert magát az Isten nagyon szereti, tudniillik azt hiszem el se hitték, hogy olyan hosszú agyhalál után én ilyen ép elmével szabadulok - mesélte a művésznő A szólás szabadságában.

A színésznő elismeri, hogy többet vállalt a színházban, mint amennyit az egészsége megengedett volna. Most pihen, de azt mondja, márciusban egy új darabban szerepel, ahol 40 kilós, 74 éves asszony létére egy életerős férfi kellene alakítania a színpadon.

A sok évtizedes tapasztalat sem teszi teljesen magabiztossá az embert a színpadon. A Kossuth-díjas színésznő azt mondja, még mindig izgul, amikor nem egy szerepben, hanem Törőcsik Mariként kell a közönség elé állnia.

Félelmei ellenére elvállalta a 40. Magyar Filmszemle megnyitását.

- Egy folyosón bevisznek egy külön szobába és akkor csak kilibegek a színpadra, és mondok pár mondatot és nem fogok találkozni a közönséggel, mert az immunrendszerem legyengült - mondta a február 28-i eseményről Törőcsik Mari.

A vidéki otthonában élő színésznő nem csak a rajongók szeretetére, hanem szomszédaira is számíthat. Ő úgy mondja ezt: jól körül vagyok bástyázva.

A művésznő bár 40 éves koráig egy teát se főzött, mostanában olyan intenzitással vetette bele magát a házimunkába és a főzésbe, mintha - szavai szerint - Shakespeare-t próbálna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.