Megnyílt a 8. Los Angeles-i magyar filmfesztivál

A fesztivál díszvendége Törőcsik Mari lett volna!

A mai magyar filmek, a hollywoodi magyar klasszikusok és Jancsó Miklós életmű-válogatása alkotja a ma kezdődött fesztivál három pillérét.

2008.10.17 14:15MTI

A szerdán megnyílt fesztivál kapcsán Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul kiemelte a városban élő Bunyik Bélának, az esemény alapítójának és főszervezőjének érdemeit a magyar film hollywoodi és amerikai népszerűsítésében. 

"A fesztivál méltóan képviseli a magyar filmművészetet és megfelelő szinten adózik a hollywoodi filmstúdiók magyar alapító tagjai és a számtalan magyar származású filmes szakember emlékének" - olvasható a közleményben. 

A Beverly Hills szívében fekvő Fine Arts Filmszínházban megrendezett nyitógálán Sipos József Eszter hagyatéka című produkcióját vetítették, a konzulátus tájékoztatása szerint nagy sikerrel. 

A dráma Márai Sándor regénye nyomán készült, aki életének utolsó két évtizedében a filmvároshoz közeli San Diegóban telepedett le.

A nyolcnapos rendezvénysorozat alatt 14 új magyar filmet láthat a közönség a hollywoodi Sunset 5 moziban, közük Mundruczó Kornél Deltáját és Bollók Csaba Iszka utazása című munkáját, amely Magyarországot képviseli idén a külföldi filmek Oscar-díjért folyó versengésében. 

A hollywoodi magyar alkotók filmklasszikussá vált alkotásai közül levetítik a Kertész Mihály rendezte Casablancát, a Kovács László nevéhez fűződő Szelíd motorosokat és a Rózsa Miklós zenéjével készült Bűvöletet is. 

A Jancsó-válogatás a Los Angeles megyei Művészeti Múzeumban tekinthető meg a Bunyik Entertainment és a Magyar Filmunió együttműködésének jóvoltából. 

A fesztivál díszvendége Törőcsik Mari lett volna, aki kórházban fekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.