Egyre több derül ki: X-Men: First Class

Napról napra csatlakoznak újabb sztárok az X-Men 3-ba!

Hétről hétre, illetve újabban szinte napról napra csatlakoznak újabb és újabb sztárok az X-Men-mutánsok fiatalkoráról mesélő előzményfilmhez, az X-Men: First Classhez. Időközben egyre több minden derült ki a mű cselekményéről is.

2010.08.30 10:30ma.hu
Kevin Bacon

A Matthew Vaughn, a Ha/Ver direktora által rendezendő moziban Michael Fassbender és James McAvoy formálja meg Magnetót, illetve Xavier professzort.

Kevin Bacon a Sebastian Shaw nevű gonosz figura bőrébe bújik, Rose Byrne egy mutáns tudós lesz, Jason Flemyng Árnyék apját, Azazelt kelti életre, Oliver Platt pedig kormányügynökként lép színre.

A produkcióban közreműködők egyébként mind azt nyilatkozták az utóbbi időben, hogy a látszat ellenére ez az X-Men nem a korábbiak kamaszváltozata lesz.

Az alkotók pedig bíznak benne, hogy a jóval később játszódó korábbi részek méltó folytatását hozzák tető alá. A rendező elképesztő speciális effektusokat ígér és sok horzsolást: azt nyilatkozta, hogy ahol elkerülhető a számítógépes technika, ott ő el is fogja kerülni, és csak azt fogják utólag digitálisan a filmbe illeszteni, amit nagyon muszáj.

Az alkotói ígéret szerint ráadásul egy sötétebb és komolyabb hangulat várható, mint az eddigi X-Men-kalandokban.

A történet a hatvanas években, Kennedy elnökségének ideje alatt játszódik majd, amikor két fiatalember (egy angol arisztokrata és egy a koncentrációs tábort túlélt zsidó menekült) találkozik és összebarátkozik: belőlük lesz később a két főellenség, Xavier professzor és Magneto – akikhez hamarosan számos különös, felfoghatatlan képességű lény csatlakozik.

A forgatás napokon belül, augusztus 31-én kezdődik. A kész művet 2011. június 3-án mutatják be az amerikai mozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.