Nem örülnek a The Social Networknek

Kritizálják David Fincher filmjét a Facebook alapítói

Az alapítók olyan képsort sérelmeznek, melyben félmeztelen tinilányok kínálnak kokaincsíkokat a mellükről egy olyan partin, ahol éppen Parker mond beszédet.

2010.08.27 09:45ma.hu

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója (a filmben Jesse Eisenberg játssza) és Sean Parker, a Facebook egykori elnöke és egyben a Napster nevű fájlcserélő site társalapítója (Justin Timberlake) elsősorban egy olyan képsort sérelmeznek, melyben félmeztelen tinilányok kínálnak kokaincsíkokat a mellükről egy olyan partin, ahol éppen Parker mond beszédet.

"A film fikció" – szögezte le a most 26 éves Zuckerberg, aki még 2003-ban találta ki a Facebookot azzal az aktussal, hogy haverjai közösségi életét áttette a netre, megkönnyítendő a kapcsolattartást.

Ez bombaötletnek bizonyult, a fiú pedig nem sokkal később már a világ legfiatalabb milliárdosa volt. Ezzel azonban alaposan felkavarta a magán- és szakmai életét egyaránt...

A Social Network producere, Scott Rudin ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy már így is egy sor változtatást eszközöltek a filmen a Facebook-főnökök kedvéért. "Nemrégiben megmutattuk nekik a filmet, és egyáltalán nem tetszett nekik" – mondta Rudin a New York Timesnak.

A producer azt is elárulta, megfontolják a fent említett "kokainos" jelenet eltávolítását, viszont leszögezte: nem kívánják teljesen átalakítani a művet, és biztosította a filmrajongókat arról, hogy a változtatásokkal együtt is "pontosan azt a filmet készítették el, amit el akartak készíteni".

A Social Network - A közösségi hálót november 11-én mutatják be a magyar mozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.