A Bin-Jip is bemutatkozik

Újbuda Jazzfesztivál az A38-on

Szeptember első hétvégéjén, két nap alatt négy formáció mutatkozik be a hajón. A három hazai és egy külföldi muzsikuscsoport feltehetőleg további elragadtatott híveket szerez majd a jazz műfajának.

2010.08.02 11:45ma.hu

Az első napon a honi fúvóséra egyik legkiválóbb művésze, a 2007-es Climbing With Mountains című lemezével nemzetközivé lett Tóth Viktor fúj néhány kört.

A játékában az érzékenységet és a dinamikát ötvöző fiatalember megfordult már a legnevesebb jazzfeszteken, úgy Európában, mint az óceán túlpartján. A ritmust az isztambuli származású, stockholmi konziban végzett Robert Ikiz hozza.

A nap másik húzóneve a megszállott hangzáskutató, Peter "Vastüdő" Brötzmann lesz, aki a pályán töltött uszkve harminc év alatt mit sem veszített gőzerejéből. Full Blast nevű bandájával a Nagy Bumm idején kicsattant kozmikus energiákat szabadítja majd ránk.

Másnap Harcsa Veronika új formációja, a Bin-Jip mutatkozik be. A triphopot, az elektrót és a nu jazzt keresztező, modern és kísérletező zenekarban az énekesnő mellett Kaltenecker Zsolt, Gyémánt Bálint és Andrew J. vállaltak szerepet.

A feszt negyedik fellépője, a jazzt népzenével, és szívszorító soullal kombináló, Kása Juli fémjelezte Babám zenekar lesz.

Újbuda Jazzfesztivál az A38-on Budapest
A38 Hajó
2010. szeptember 3-4., 21:00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.