Igazi szórakozás jazz, pop, funk és lounge "stílus

Peet Project: Pink Spirit

A jazz, a pop, a funk és a lounge "stílusban" alkotó Peet Project a fiatal hazai zenészgeneráció egyik legígéretesebb formációja.

2010.01.30 19:51ma.hu

A zenekar lelke Ferencz Péter (Peet) hegedűs, zeneszerző és zenei producer, aki a hegedűt a szaxofonnal és a gitárral egyenrangú szólóhangszerként kezelve alakítja a szerzemények zenei irányát. A gimnáziumban Lőrincz Ádám billentyűssel fogott közös munkába, első szerzeményeik közül a Pink Spirit a budapesti Jazzy rádió II. dalversenyén döntőbe is került. Az első koronghoz párhuzamosan Mits Marci szaxofonos (Quimby, PASO, Unisex) is csatlakozott az immár Peet Project néven futó zenekarhoz.

Péter és Marci első közös munkája, a Be Free c. felvétel nem is indulhatott volna sikeresebben, hiszen egyből díjat is nyert. A szerzemény felkerült a zenekar Pink Spirit címen megjelenő első EP-jére is, ahol lendületes, energikus hangvételével remekül egészíti ki a smooth jazz kompozíciókat. A kiadvány másik meglepetése a Pély Barna közreműködésével megszólaló - és a James Brown-iskolát idéző - Funky Guy c. dal.

A hazai megjelenés mellett az album a digitális zeneáruházakba is bekerült, így a világ szinte minden táján elérhető lesz. A Peet Project élőben Kovács Gergő basszusgitárossal és Vas Gyula dobossal kiegészülve lép fel, kitűnő hangulatú koncertjeiknek köszönhetően gyakori vendégek a fővárosi és vidéki klubok színpadán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.