Színpadon a legjobb magyar "piano trió"

Kozma Orsi Quartet a Columbus Jazz hajón!

Egy ragyogó tehetség, Kozma Orsi lép színpadra március 10-én este a kedvelt Columbus Jazz hajón, a pesti Vigadóval szemben.

2010.02.07 20:30ma.hu

Aki egy kicsit is járatos a jazz világában, hallhatott Kozma Orsiról az elmúlt években a Jazz+Az, majd a Cotton Club Singers egyik énekesnőjeként.

Pár évvel ezelőtt - stílust váltott és elkötelezte magát a standard hangzású és saját zenekari tagjai által komponált szerzemények mellett. Első jazz CD-je, a "Hide and Seek" tavaly december elején jelent meg, nagy sikert aratva szakmai körökben. (Pl.: jelölték a Fonogram-díjra, ami tulajdonképpen a magyar Grammy!)

A Kozma Orsi Quartet másik három tagja a pillanatnyilag legjobb magyar "piano trio". Cseke Gábor, a pécsi születésű zongorista és zeneszerző többek között a MAO, Sramkó János, Horgas Eszter zenekaraiban is részt vesz, mindemellett tanít a kőbányai zeneiskolában,és állandó zongorakísérője a Magyar Rádió jazzversenyeinek.

Hárs Viktor az egyik legfoglalkoztatottabb bőgős, basszusgitáros, zeneszerző és szövegíró saját zenekarán (HársHegyBand) kívül a MAO, Horgas Eszter zenekarokkal is dolgozott.

Sok külföldi és magyar sztárral dolgozott, mint Al Jarreau,Trilok Gurtu, Peter Ersikne, Al Di Meola, Hobo.

Pusztai Csaba jazzdobosként és latin ütőhangszeresként egyaránt foglalkoztatott tanár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.