Színház az egész világ

Ahogy tetszik Városmajorban

"Színház az egész világ, És színész benne minden férfi és nő".

2010.07.16 17:05est.hu

Ez az idézet kétségkívül az egyetemes drámairodalom egyik legismertebb részlete. Shakespeare tollából, az Ahogy tetszik című darabból való és biztosan sokaknak ismerős.

A mű, ha úgy tetszik mese, ha úgy tetszik, szerelmes história.

A szálakat pedig egy rendkívül okos nő, Rosalinda mozgatja. Barátnőjével végignézik, ahogy a vonzó és fiatal Orlandó legyőzi az életére törő hatalmas birkózót.

E férfias tettet látva Rosalinda beleszeret Orlandóba. Ám a férfit saját, gonosz bátyja elűzi a háztól. Na eddig akár egy dél-amerikai sorozatra is ráillene a sztori.

Ám itt jön a Shakespeare-i csavar. Üldözött hősünk erdőben húzza meg magát, ahová a két kísérővel a lány is követi, méghozzá fiúruhában. És Oralndó nem ismeri fel! Ha ezen túltesszük magunkat, már könnyű belefeledkezni a bölcs gondolatokkal teli, romantikus eseménysorozatba, ahol mindenki megtalálja a szerelmet.

Mert ez igenis lehetséges, még ha manapság sokan nem is hiszik ezt.

Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad, július 16. 20:00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.