Öröm Gothamben

Batmanért is megadták az egymillió dollárt

Superman után Batmanért is megadták az egymillió dollárt: ennyit fizetett ugyanis egy rajongó egy 1939-es képregénykötetért, amelyben először jelent meg a "bőregér".

2010.02.26 09:43MTI

A dallasi Heritage Auction Galleries helyi idő szerinti csütörtöki aukcióján egymillió 75 ezer dollárért kelt el a Detective Comics 27. kötetének egy ritka példánya. Sem az eladó, sem pedig a vevő nem akarta felfedni kilétét.
 
"Ez felülmúlta minden várakozásunkat, hiszen ez a legmagasabb összeg, amelyet képregényért valaha is fizettek
- mondta az aukciósház egyik vezetője, Barry Sandoval. - Mondhatjuk, hogy Batman, legalábbis ezúttal, fityiszt mutatott Supermannek".

 Arra célzott, hogy a Superman első "címlapjáért" hétfőn egymillió dollárt fizetett egy szintén névtelen vevő. A csütörtökön elárverezett képregénykötetet a mostani eladó még 1960-ban vette, mindössze száz dollárért. A füzet borítóján Batman világossárga háttér előtt, kötélen lengedez a város felett. "Ez a címlap a képregényborítók egyik leghíresebbje" - közölte Sandoval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.