A Batman mindent vitt

Kétmillió eladott Batman: Arkham Asylum

A játékipar válságának kellős közepén is rendkívül jól teljesít a Batman kalandjaiból készült legfrissebb számítógépes játék, amely nem csak a szaksajtó érdeklődését keltette fel, hanem a vásárlóékét is, ugyanis kevesebb, mint egy hónap alatt 2 millió darabot adtak el belőle.

2009.09.17 17:29MTI

Igazi közönségsikerré vált az alig egy hónapja kapható Batman: Arkham Asylum videojáték - olvasható 1Up videojáték szakportál beszámolójában. Az írás szerint a Batman rajongók lélegzetvisszafojtva várták, hogy mi lesz a denevérember kalandjaiból készült legújabb játék címe, hiszen az eddigi - nem csak a Batman, hanem más szuperhősök kalandjaiból készült - játékok címei elég gyatrán sikerültek.

Az Arkham Asylum kiemelkedően szépen teljesített. Az internetes és nyomtatott játéksajtó által összesített általános tetszési index alapján az új játék átlagosan 92.44 százalékot kapott, a metacritic.com kritikusai szerint Batman legújabb kalandja százból 93 pontot ér. A játék még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint minden idők legjobb eredményt elért szuperhősös játéka - bár ez az eredmény sokak szerint pusztán az Eidos játékkiadó gondosan felépített marketing kampányának része volt.

A Los Angeles Times szerint az Arkham Asylumból az augusztus 25-i megjelenés óta eladott 2 millió példány még annak tükrében is jelentős eredménynek számít, hogy a legutóbbi Batman-film, a Sötét Lovag minden idők negyedik legnagyobb bevételt hozó mozija volt, és ezért a denevérembernél jelen pillanatban nincs olyan képregény-, vagy szuperhős, amelynek játékos adaptációja biztosabb bevételt hozott volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.