Tarol A sötét lovag!

Rekordot döntött az új Batman-film!

A sötét lovag lett minden idők legjobb nyitó hétvégi bevételt hozó filmje -közölte a forgalmazó Warner Bros. Heath Ledger utolsó szerepe több mint 155 millió dollárt termelt.

2008.07.23 18:30ma.hu

A legújabb, Christopher Nolan rendezte Batman film bemutatójának első hétvégéjén Észak-Amerikában összesen 155,3 millió dolláros jegybevételt ért el. Ezzel a film megdöntötte a Pókember 3. által a múlt évben felállított rekordot, amely "mindössze" 151,1 millió dollár volt.

A sötét lovagot pénteken mutatták be az Egyesült Államokban, és már az első nap 66,4 milliót kaszált ami egyébként szintén rekordnak számít. A Christian Bale címszereplésével forgatott mű 185 millió dollárból készült, tehát hamarosan, napokon belül behozza a készítésének költségeit. 

A kritika már eddig is az egekig magasztalta az alkotást, melyben Christian Bale Batmanje mellett az idén elhunyt fiatal színész, Heath Ledger játssza Jokert. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egyes szakmabeli vélemények szerint Ledger posztumusz Oscar-díjat érdemelne alakításáért. 

- El vagyunk ragadtatva A sötét lovag fogadtatásától, először a kritika és most a nézők is elismerték - mondta Dan Fellman, a Warner forgalmazási vezetője. - Nagyon büszkék vagyunk a filmünkre. Varázslatos, hogy a filmvilágban egyetlen mű hogyan tud a többi fölé emelkedni - tette hozzá. 

A legutóbbi Batman-film, a Batman: kezdődik! egyébként még "csak" 49 millió dolláros nyitó hétvégi bevételt tudott produkálni 2005-ben az USA-ban, mindösszesen pedig eddig körülbelül 372 milliót ért el világszerte. A folytatást, a rekorder.
 
A sötét lovagot augusztus 7-én mutatják be a magyar mozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.