A négy hónapig megtekinthető

Nyíregyházára érkezik a Munkácsy-kiállítás

A nagyközönség szeptember 4-től láthatja a Munkácsy-képek Amerikából című, Pákh Imre műgyűjtő kollekciójából összeállított vándorkiállítást a szabolcsi megyeszékhelyen, a Városi Galériában.

2009.08.31 14:00MTI

A négy hónapig megtekinthető tárlaton a festőóriás mintegy harminc képét állítják ki.

A legutóbb Győrben bemutatott kollekció képeinek nagy többsége Pákh Imre, munkácsi születésű, New York-ban élő műgyűjtő tulajdonában van, aki ma a világ legnagyobb, mintegy negyven képből álló Munkácsy-gyűjteményét tudhatja magáénak.

Nyíregyházára többek közt az Ásító inas, a Zálogház két változata, az Öregasszony mappával, az Eltévedt gyermek és a Bohém című alkotás érkezik, de szalonképek és Krisztus-témájú képek is helyet kapnak az impozáns galériában.

A képeket a munkássággal és életúttal kapcsolatos relikviák egészítik ki, amelyek a Békés megyei Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből származnak.

Az ünnepélyes megnyitót szeptember 3-án tartják, a tárlat szeptember 4-től január 3-ig lesz látható, naponta 10 és 18 óra között.

A Nyíregyházán vendégszereplő vándorkiállítás különlegessége, hogy a művészetkedvelők hétvégeken éjjel is megtekinthetik a festő képeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.