Tizedik alkalommal rendezik meg

Újra ARC Kiállítás a budapesti Ötvenhatosok terén

Tizedik alkalommal rendezik meg szeptember 3. és 22. között az ARC Kiállítást a budapesti Ötvenhatosok terén. A kiállítás idei témája a Restart - Újratervezés volt, a felhívásra több mint ezer pályamű érkezett.

2009.08.27 11:15ma.hu

A tárlaton körülbelül 130 mű lesz látható, köztük Turai Balázs kuruc.infant című plakátja, mely idén elnyerte a legprovokatívabb alkotásnak járó Borz díjat.

Az eddigi évektől eltérően a 10. ARC szabadtéri plakátkiállításhoz idén nem kapcsolódik megnyitó ünnepség. Geszti Péter alapító, kreatív igazgató elmondta: tízéves fennállása alatt az ARC a társas diskurzus, a vizualitásra épülő egyfajta furcsa kommunikációs forma terepe lett.

- "Fontosnak tartjuk, hogy továbbra is meg kell egymással osztani gondolatainkat, nemcsak generációk, hanem legkülönbözőbb társadalmi célcsoportok között, és ezért sokkal fontosabb hivatást tölt be az ARC, mint annak idején gondoltunk" - mondta Geszti Péter, aki szerint az idei pályázat egyik célja, hogy ne hagyjuk a fejünk felett összecsapni a krízis hullámait, vegyük számba, mi az, ami maradt, miből lehet és miből érdemes gazdálkodni.

- "Adjunk képi és szöveges formát az újrakezdésnek, restartoljuk magunkat az ARC-on."

A kiállítás egyik legfontosabb jellemzője továbbra is a nyitottság, amely nemcsak az aktuális téma közös kiválasztásában, de a zsűri állandó cserélődésében is megnyilvánul.

ARC Másképp egyperces filmpályázat legjobb film díját Lovas Dávid On-sey című alkotása kapta, a legeredetibb ötlet díja Csüllög András Tiszta fejjel című munkájáé lett. Idén kiosztottak egy "Válság-díjat" is: ezt Oblath Ádám, Poppé Béla, Hollmann Gabriella, Schwetz Ferenc és Hámori Dániel Válság főzőműsor című alkotása kapta.

A zsűri indoklása szerint ennek a filmnek mindenképpen akartak valamilyen díjat adni, a film a válságról szól, amit humorral lehet túlélni."A legerősebb társadalmi üzenet" elismerését Peter Magát Paranoia című kisfilmje érdemelte ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.