Román és magyar szakemberek rendezik meg!

Konferencia és plakátkiállítás Bukarestben!

Az elmúlt húsz év demokráciája és a közvélemény-kutatás lesz a témája annak a konferenciának, amelyet román és magyar szakemberek részvételével rendeznek 2009. február 6-án a Bukaresti Magyar Kulturális Intézetben.

2009.02.06 16:00ma.hu

Az eseményen megvitatják és értékelik azokat az exit-poll eredményeket, amelyek a Romániában tavaly november 30-án lezajlott választások kapcsán készültek. 

A román-magyar párbeszéd résztvevői: Hann Endre, a Medián igazgatója, Závecz Tibor, a Szonda Ipsos közvélemény-kutatási igazgatója, Alin Teodorescu, az IMAS és Gheorghe Teodorescu, az INSOMAR közvélemény-kutató intézetek igazgatói, valamint Réti Pál, a HVG főszerkesztője.
 
A konferenciával egy időben nyílik a HVG címlapjaiból válogatott plakátkiállítás. Az egyik legismertebb és legszínvonalasabb magyarországi gazdasági, politikai, kulturális, társadalmi hetilap a HVG címlapjai egy-egy témát ragadnak ki, s azokat néhol éles kritikával, máskor iróniával és többnyire fergeteges humorral ábrázolják. 

A mostani válogatás Bukaresti Magyar Kulturális Intézet kérésére készült és a demokrácia helyzetét kívánja ábrázolni az elmúlt 20 évben. A megnyitón jelen lesz Horváth Zoltán, a HVG főszerkesztő-helyettese, a címlapok ötletadója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.