Csak az emlékezetes zenék kapnak majd díjat

Hogy-hogy? Eltűnhet a zenei díj az Oscar-kiosztókról?

Csak akkor osztják ki a legjobb dalnak járó díjat az Oscar-gálán, ha valóban emlékezetes számok készülnek a filmekhez.

2009.06.29 14:30ma.hu

Az Oscar-díjkiosztó szervezői pénteken bejelentették, hogy a jövő évi ceremónián kizárólag akkor ítélik oda a legjobb dalnak járó filmes elismerést, ha kimagasló művészi értékű munkát találnak a lehetséges szerzemények között.

A szervezők szerint az utóbbi években az Oscar-esélyes dalok minősége nem ütötte meg az elvárt szintet, és a jövő évi gálán már nem is osztják ki feltétlenül a legjobbnak járó díjat.

A lehetséges számokat a Filmakadémia zenei divíziójának tagjai osztályozzák egy 6-tól 10-ig terjedő skálán, és csak azok kerülhetnek az esélyesek közé, amelyeknek átlagai a több mint 200 tag voksai alapján meghaladják a 8.25-öt.

Boldog Oscar-pillanatok!

Amennyiben nem lesz ilyen dal, nem osztják ki a díjat, ha egy haladja meg a szükséges pontszámot, akkor a rangsor második helyezettjével "mérkőzik meg" az átadón.

- "Megpróbáljuk emelni a minőséget. Sokat tanakodtunk a filmekben hallható dalokról, és arra jutottunk, hogy a régi számokhoz képest egyáltalán nincsenek emlékezetes szerzemények, néhány kimondottan felejthető. Ez a próbálkozás arra irányul, hogy valóban minőségi dalokat készítsenek a filmekhez" - mondta Bruce Broughton, a zenei divízió vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.