Filmek és programok minden mennyiségben!

Jön a 6. Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivál

Az évek során országossá vált rendezvényt (idén Tér-Film-Zene Veszprémben, Nyíregyházán, Pécsett, Debrecenben, Balatonfüreden, Nagykanizsán, Szombathelyen, Szegeden és Baján) természetesen a fővárosban is megrendezik, ismét a Westend tetőteraszán.

2009.06.29 13:30ma.hu
A Majdnem szűz című filmet is vetítik majd!

A koncertek, élő műsorok mellett pedig ezúttal is a filmeké a főszerep. Kezdésként 18 órakor minden nap rajzfilmeket láthatunk (a kínálat a Kukori és Kotkodától a Magyar Népmeséken keresztül a Kérem a következőt! című filmig terjed), majd 18.30-kor a Magyar Televízió archívumából mutatnak be válogatást, főként tévéjátékokat (A mama, Fájó kritika) és -filmeket (Kínai kancsó, Philemon és Baucis), de lesznek operettek (Primadonna) és egyéb különleges felvételek is (pl. Öveges professzor kísérletei).

20.30/20.45-ös kezdettel minden nap nagyjátékfilmek vetítésére kerül sor. Ennek részeként egyrészt régebbi sikereket nézhetünk újra (Magyar vándor, Zimmer Feri, Sztracsatella), de lesznek vadonatúj művek (Álom.net, Puskás Hungary, Kaméleon, Made in Hungaria) és az HBO kínálatából az utóbbi egy-két évben bemutatott alkotások is (Az ördög Pradát visel, Zene és szöveg, Ízlések és pofonok, Táncoló talpak).

A szervezők készülnek ezenkívül Sándor Pál-, Makk Károly- és Szinetár Miklós-sorozattal is, de az említett rendezők munkáin kívül a nemrég elhunyt Bacsó Péterre is emlékezhetünk, például a Hamvadó cigarettavég, A tanú vagy a Majdnem szűz segítségével.

Az estet kb. fél 11-es kezdettel némafilmek zárják (Stan Laurel és Oliver Hardy, azaz Stan és Pan viccein mulathatunk estéről estére).

A rendezvénysorozat részletes programját a Tér-Film-Zene Fesztivál honlapján vagy az est.hu-n is megtaláljátok.

A főváros egyéb nyári szabadtéri mozizási lehetőségeiről itt és itt, összefoglalva pedig itt olvashattok.

6. Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivál
Westend tetőterasz
2009. jún. 28-aug. 2.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.