Filmes, fotós, zenei tábort szerveznek!

Mediawave: tábor és képzés Győrben!

Filmes, fotós, zenei és építészeti nyári tábort szervez a Mediawave:, ezenkívül filmes képzést is indítanak a győri Széchenyi Egyetemen.

2009.06.26 12:15ma.hu

Ha a film és a média világában akarunk érvényesülni, most lehetőségünk van pótfelvételizni a győri Széchenyi Egyetem államilag támogatott audiovizuális szakasszisztens felsőfokú szakképzésére, ahol két év alatt megismerkedhetünk a film- és televíziós műsorkészítés, valamint az animációs filmkészítés, webtelevízió-üzemeltetés és más, a filmezéssel és a médiával kapcsolatos tevékenységek alapjaival, hogy utána megfelelő mennyiségű kreditpont birtokában eldönthessük, milyen irányban akarunk szakosodni, bővíteni tudásunkat.

Az oktatás az elméleti alapok mellett az első pillanattól kezdve a közvetlen és "éles" gyakorlati képzésre helyezi a hangsúlyt.

Részesei lehetünk televíziós műsorok készítésének, végigkövethetjük a filmgyártás minden egyes lépését, miközben kipróbálhatjuk magunkat a filmszakma különböző szerepeiben (rendező, operatőr, vágó, világosító, hangmérnök, díszletes, jelmezes, gyártásvezető, producer stb.).

Így a képzés elvégzése után biztosan megálljuk majd a helyünket a helyi és országos film és média világában.

A képzés megvalósítására, a tanulmányi program összeállítására a MEDIAWAVE csapata vállalkozott, és országos hírű szakembergárdát kértek fel a gyakorlati tárgyak oktatására. A szakmai programról részletes információ Aponyi Noémitől kérhető a 06-20/994-0241-es telefonszámon vagy a noemi@mediawave.hu e-mail címen.

A felvételi részleteiről a Széchenyi István Egyetem honlapján, a www.sze.hu címen vagy a MEDIAWAVE site-ján (www.mediawave.hu) tájékozódhatunk. Jelentkezés: július 23-tól augusztus 12-ig. Nemzetközi nyári művészeti tábort is szervez a MEDIAWAVE 2009. július 30. és augusztus 8. között, kezdő és haladó csoportok számára.

A 19 éves MEDIAWAVE Fesztivál nyári alkotótáborainak előzményei 1991-ig nyúlnak vissza. Az idei nemzetközi nyári tábor a fiatal alkotóknak az analóg és digitális filmkészítéssel, fotózással, valamint zenével és építészettel kapcsolatos ambícióihoz segít gyakorlatra épített ismereteket átadni.

A tábor tavaly óta a 2006-ban indított - év közben és külföldi helyszíneken is megvalósuló - PASSPORT CONTROL nemzetközi ifjúsági workshop-sorozat részeként várja az alkotni vágyó, 16 év feletti, de elsősorban főiskolás és egyetemista korú fiatalokat. A szervezők a szakmai munkára koncentrálnak, pedagógiai felügyeletet nem vállalnak.

Az alkotói gyakorlatban fejlődni vágyó fiatalokat várják, akik kellő fanatizmussal rendelkeznek tehetségük megmutatásához. A tábort 2009-ben - új szervezőgárdával - a baranyai Kisharsányban rendezik meg az Ördögkatlan fesztivál keretében.

A MEDIAWAVE táborának vezetője Hartyándi Jenő fesztiváligazgató és Pusker Péter, a fesztivál zenei szervezője. A filmműhely Vizi Mária rendező (Duna Televízió), a fotóműhely Pettendi Szabó Péter fotográfus, tanár, az akusztikus zenei műhely pedig Ferenczi György muzsikus, szerző vezetésével valósul meg.

A részvételi díj a filmes és fotós táborba július 15-ig történő jelentkezés esetén 25 ezer forint, míg utána 35 ezer forint.

Az akusztikus zenei műhely munkájában hasonló feltételekkel június 30-ig 8500, június 30. után 10 ezer forint a részvételi díj. A fakultatív étkezési költség 1500 forint naponta, és háromszori étkezést jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.