A mozgókép és a kortárs művészetek rajongóinak!

Indul a Mediawave szombaton!

Április 25-től május 2-ig újra Győr ad otthont a régió legjelentősebb nemzetközi művészeti fesztiváljának. A mozgókép és a kortárs művészetek rajongóinak tavaszi zarándokhelye ezúttal is elképesztő zenei programot kínál.

2009.04.24 18:00ma.hu

Buenos Aires vad tangóit hozza el az Astillero, berber dalokkal és ritmusokkal érkezik Marokkóból Abdeljalil Kodssi, a Fláre Beás Banda és a Romungro Fiúk a hagyományos cigányzene legjavát játsszák, a chilei Kahriman a flamencót közép-ázsiai ujgur hangszerekkel színesíti, de ott lesznek Zerkula János tanítványai is, két fiatal gyimesi népzenész, Lukács István és Simon Zsolt csakúgy, mint a pesti avantgárd jazz világából a Santa Diver.

A jazzvilág vezető muzsikusai sem maradnak ki: Omar Sosa kubai zongorista a pezsgő afro-karibi jazz egyik legerőteljesebb képviselője Afreecanos Quartetjével lép fel.

Lee Konitz szaxofonos, a modern jazz úttörője, Miles Davis, Elvin Jones, Charles Mingus, Ornette Coleman és Dave Brubeck zenésztársa ezúttal egy amerikai-német-izraeli formációval áll színpadra; Jamaaladeen Tacuma basszusgitáros pedig Coltrane-variációkkal készül tisztelegni a XX. század egyik legnagyobb zenésze előtt. 

Forrás: Mediawave

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.