Új tervekkel az idei Budapest Pride!

Új időpontja van a 14. Leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű fesztiválnak!

Nemrég ismertette a Szivárvány Misszió Alapítvány az idei LMBT film- és kulturális fesztiválról szóló terveit. Új időpontja van a 14. Leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) film- és kulturális fesztiválnak.

2009.06.03 19:45ma.hu

Új időpontja van a 14. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Film- és Kulturális Fesztiválnak, hogy a szervezők sokkal több LMBT és heteroszexuális embert szólíthassanak meg, mint a korábbi években. 

A Meleg Méltóság Menete pedig olyan felvonulás lesz, amelyre szexuális érdeklődésére való tekintet nélkül mindenkit várnak, aki ki akarja fejezni szolidaritását az LMBT emberek mellett, és elítéli az ellenük irányuló erőszakot. Múlt szerdán ismertette a Szivárvány Misszió Alapítvány az idei LMBT Film- és Kulturális Fesztiválról szóló terveit. Idén a Fesztivál 2009. augusztus 30. és szeptember 6. között lesz. 

Az előző évekhez hasonlóan naponta számos filmet tekinthetnek meg a nézők, valamint műhelyfoglalkozásokon és beszélgetéseken vitathatják meg az LMBT embereket érintő személyes és társadalmi kérdéseket, ismerhetik meg az LMBT emberek kultúráját. Az egyik legfontosabb változás, hogy az eddig megszokott négy nap helyett idén egy teljes hétig fog tartani a kulturális szemle. 

Azért is tették későbbre a fesztivált, hogy legyen idő arra, hogy az LMBT közösségen belül és a heteroszexuálisok számára is hirdessék, és így igazi kapocs lehessen a különböző szexuális érdeklődésű emberek között. 

- "Szeretnénk, ha minél többen olyanok is ellátogatnának a fesztiválra, akik eddig nem jártak, és a kulturális programokon keresztül megismernének minket
" mondta Steigler Sándor a szervező alapítvány kuratóriumának elnöke. 

Megújult az LMBT fesztivál itt látható logója is, amely ezt a sokszínűségét fejezi ki. Már tavaly elkezdődött az a szolidaritási hullám, amelynek hatására az LMBT emberek mellett számos közéleti személyiség és egyszerű heteroszexuális állampolgár is kifejezte a felvonuláson való részvételével, hogy az LMBT embereknek jár a zavartalan gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadsága. 

- "Idén kifejezetten úgy hirdetjük a Meleg Méltóság Menetét, hogy várjuk mindazokat, akiknek fontos az LMBT emberek jogegyenlősége, és várjuk a felvonuláshoz csatlakozni vágyó csoportok és társadalmi szervezetek jelentkezését" fogalmazott Steigler. 

A Yale Egyetem lapjában nemrég megjelent elemzés szerint szükség is van erre a szolidaritásra. Míg Budapest egyre inkább kozmopolita hangulatú világvárossá válik, ahol elfogadott leszbikusnak vagy melegnek lenni, az ország politikailag épp jobbra tolódik, és a nyíltan az LMBT emberek elleni erőszakra buzdító Jobbik bekerülhet a parlamentbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.