Színesedik a kínálat, jönnek az újdonságok!

Jön a Műgyűjtők éjszakája!

A 2006 augusztusában életre hívott, azóta negyedévenként megrendezett Műgyűjtők éjszakája ismét újdonságokkal várja a nagyközönséget.

2009.05.04 14:15ma.hu

Színesedik május 7-től Budapest galériás-negyedének kínálata, a Műgyűjtők éjszakáján nyílik meg ugyanis Magyarország egyetlen modern és régi plakátok kereskedelmével is foglalkozó üzlete. 

A Plakátgalériába látogatók az 1900-as években készült ritkaságokat megtekintve igazi időutazás részesei lehetnek, de biztosan sokakban ébresztenek nosztalgiát a 20-30 esztendővel ezelőtt készült plakátok is, nem beszélve az egyéb csemegékről, melyek az utazás, film, sport, politika, szocreál, kereskedelem, szerencsejáték, vásár és színház témaköröket dolgozzák fel. 

A MissionArt Galéria sem marad üresen ezen az estén, az idelátogatók a nagybányai mester, Balla Béla Folyóparton című, 200 ezer forintos értékű olajfestményét tekinthetik meg és 1000 forint befektetésével lehetősége nyílik mindenkinek, hogy a képet szűk két hét elteltével haza is vigye. 

A két galéria ugyanis úgy döntött, az aukcióval járó fokozott figyelmet kihasználva jótékonysági célra is gyűjtenek: felajánlották a festményt, a nyertes szelvényt az aukción május 19-én, az árverést vezető Gundel Takács Gábor sorsolja majd ki. A szervezők a bevétel egészét a Vakok Intézetében zajló képzőművészeti képzés fejlesztésére ajánlják fel.

Az Erdész & Makláry Fine Arts galéria egyedüli magyar résztvevőként szerepelt több nemzetközi képzőművészeti kiállításon és vásáron, legutóbb az idén januárban 54. alkalommal megrendezett brüsszeli BRAFA-n, valamint a márciusban zajlott Art Paris-n. Anyaguk főpillérét mindkét alkalommal Reigl Judit Déroulement (folyamat) - sorozata adta. 

A nemzetközi szereplések után május 7-től a magyar közönség is láthatja ezeket a festményeket. A Franciaországban élő Reigl Judit nemzetközi szakmai elismertségét jelzi az is, hogy egyik műve bekerült a New York-i Metropolitan Múzeum gyűjteményébe, amely mostantól az állandó kiállításon Jackson Pollock munkája mellett látható. Az Art Factory Galéria II-ben Karl Bielik festőművész kiállítása látható. 

A londoni művészeti világ sokoldalú egyénisége a NY Arts magazin figyelmét is felkeltette. Ő vezeti a Terrace-t, egy műteremkomplexumot Hackney-ban, ezen kívül a Lark zenekarnak is tagja, mely tavaly ősszel jelentette meg első önálló albumát. A Műgyűjtők éjszakáján az érdeklődőknek lehetőségük nyílik a művésszel beszélgetni, aki zenei tudásából is ízelítőt ad.
 
A győri Mediawave Fesztiválhoz kapcsolódva, melynek idei témája az 1969-es szexuális forradalom, a B55 Kortárs Galéria csoportos kiállítást szervez. Ennek központi témája az erotika megjelenése az absztrakt művészetben. 

A felkérést elsősorban a legtehetségesebb fiatal geometrikus és lírai absztrakt műveket alkotó művészek kapták, de őket erősítve meghívtak olyan idősebb művészeket is, akiknek neve már elismert ezen az irányzaton belül. A Műgyűjtők éjszakáján tárlatvezetésen tudhatunk meg többet az alkotásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.