Hát nem elképesztő?

NextArt Galéria: A művészet mindenkié!

A programot Koralevics Rita"Fészkem az otthonom" c. kiállításához kapcsolódva rendezik meg szeptember 6-án, szombaton.

2008.08.29 18:05ma.hu

A NextArt Galéria hisz abban, hogy a kortárs művészet mindenkié, és a galéria pedig nemcsak egy kiállítóhely, hanem olyan események színhelye, ahol gyakran meglepő, izgalmas szellemi kalanddal felérő, rendkívüli dolgok történhetnek, aminek bárki a részese lehet! Kifejezetten a 12-18 éves korosztályt megszólítva indították útjára aktuális kiállításaikhoz kapcsolódó programsorozatukat. 

A kiállítási évad minden hónapjának utolsó szombat délelőttjén invitálják a galériába a diákokat egy közös kiállításszemlére. Egy-egy alkalom három részből áll: legelőször a kiállításon bemutatott képeket vesszük alaposan szemügyre, majd a művésznél faggatóznak egy kicsit, végül az ő irányításával valamilyen jópofa, hazavihető dolgot alkotnak. 

A program különlegessége, hogy az ismert és egyre népszerűbb hasonló múzeumpedagógia foglalkozások között az Elképesztő! egyedülálló módon lehetőséget teremt a fiatalok számára a képzőművésszel való személyes találkozóra. A résztvevők így első kézből, magától az „illetékestől" szerezhetnek ismeretet a korban hozzájuk közel álló fiatal képzőművész munkamódszeréről, a képalkotó folyamat hátterében termékenyen megbúvó személyes élményekről, gondolatokról, szándékok és választások motivációiról, és további érdekes műhelytitkokról. 

A beszélgetések során terítékre kerül a mai művészet fogalma és mibenléte. 

Kortárs művészetet firtató program 12 éves kortól 
NextArt Galéria 
2008. szeptember 6. szombat, 11:00-13:00-ig

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.