Művészet Kovács Johannával!

Különleges képzőművészeti utazás!

Lebegő, firkaszerű grafittorzók és erőteljes színhatású festett figurák csábítják különleges képzőművészeti kalandozásra a látogatót Kovács Johanna képzőművész kiállításán.

2008.08.11 18:30ma.hu

A Szepes Galéria (Szepes Gyula Művelődési Központ, Érd, Alsó utca 9.) ad otthont a kiváló képzőművész legújabb alkotásainak, amelyeket augusztus 19-én este 6 órakor Bakonyvári M. Ágnes művészettörténész mutat be a nagyközönségnek. 

Kovács Johanna 1972 óta vesz részt kiállításokon, rendszeres szereplője a Magyar Festők Társasága, a Magyar Illusztrátorok Társasága, a Papírművészeti Társaság tárlatainak és a Grafikai Biennáléknak. 

Önálló kiállítással jelentkezett már Bukaresttől Budapestig, Jeruzsálemtől Debrecenig a világ számos pontján. Debreceni, szentendrei, washingtoni, pécsi, budapesti, kaposvári közgyűjteményekben vannak képei, legutóbb a Petőfi Irodalmi Múzeum vásárolta meg több alkotását. 

Művei középpontjában az emberi kapcsolatok ábrázolása áll, amelyeket egy-egy villanásszerű mozdulattal érzékeltet. 

Figurái firkaszerűek, olykor elmosódott torzók. Kovács Johanna Utazás című kiállítása augusztus 20-a és szeptember 10-e között látható a Pest megyei nagyvárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.