Először együtt a párizsi 12

Galéria! André Kertész fotóművészeti ösztöndíjasok munkáiból nyílik kiállítás

Az André Kertész fotóművészeti ösztöndíjasok munkáiból nyílik kiállítás október 8-án a Balassi Galériában.

André Kertész csodás fotói! képgaléria

2008.10.06 18:20ma.hu

A Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából idén már a tizenharmadik ösztöndíjas tölthet el két hónapot a francia fővárosban, hogy csakis a fotográfiai alkotómunkának szentelje az idejét. A fényképészek a legkülönfélébb stílusok, alkotói megközelítések, műfajok elkötelezettjei, s a mai magyar fotóművészetben jeleskedő összes nemzedéket reprezentálják. 

A tucatnyi művész zöme csoportos és egyéni tárlatokon mutatott már be ízelítőt "párizsi munkáiból", ám vannak olyanok is, akiknek - különféle okokból - még egyáltalán nem láthattuk az idevágó műveit. 

Ezért határozta el a Balassi Intézet, hogy csoportos tárlatot rendez a 12 ösztöndíjas műveiből október 8. és november 12. között az intézet budapesti galériájában. Ezt követően a hatvan képből összeállított tárlat anyagát a külföldi magyar intézetekben is körbeutaztatja. 

A kiállító művészek (az ösztöndíj elnyerésének sorrendjében): Balla András, Fábry Péter, Baricz Katalin, Halas István, Bánkuti András, Barta Zsolt Péter, Szabó Barnabás, Gáti György, Vancsó Zoltán, Lugosi Lugó László, Fekete András, Benkő Imre. 

A kiállítást október 8-án 17 órakor Petrányi Zsolt a Műcsarnok ügyvezető igazgatója és Albertini Béla fotótörténész nyitja meg. Közreműködik Orosz Zoltán és Horváth Kornél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.