Szerződést kötnek Fausttal Szegeden

Kiállítást és fordítói beszélgetést szervez a Magyar Goethe Társaság

Kátszáz éve, 1808-ban jelent meg a német irodalom egyik leghíresebb műve: Goethe Faust című tragédiájának első része. Ebből az apropóból Szegeden tudományos konferenciát, kiállítást és fordítói beszélgetést szervez a Magyar Goethe Társaság és a Germán Filológiai Intézet.

2008.09.30 19:45ma.hu

Faust I und kein Ende... címmel október 2. és 4. között kerül sor a Magyar Goethe Társaság és a szegedi Germán Filológiai Intézet német nyelvű konferenciájára. A nemzetközi rendezvénynek az adja aktualitását, hogy éppen 200 évvel ezelőtt látott napvilágot Goethe Faustjának első része. 

A német, és minden bizonnyal a világirodalom egyik legismertebb írójának művét magyar Goethe-kutatók mellett Ausztriából, Horvátországból, Romániából, Indiából és Németországból érkező tudósok elemzik különböző aspektusból (filozófiai, teológiai, film- és színháztudományi, természettudományos) - tájékoztatott a Magyar Goethe Társaság. 

A konferenciához a következő magyar nyelvű kísérőrendezvények kapcsolódnak: október 2-án a REÖK Palotában kiállítás nyílik két magyar Faust-illusztrátor, Zichy Mihály és Karátson Gábor munkáiból. A tárlat október 16-ig látogatható. Másnap, este fél hétkor két magyar Faust-fordítóval, Báthori Csabával és Márton Lászlóval beszélget dr. Horváth Géza irodalomtörténész. 

A konferencia helyszínén, a Szegedi Akadémiai Bizottság épületében pedig az Egyetemi Könyvtár különösen értékes és ritka Goethe-kötetei tekinthetők meg novemberben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.