Az itáliai reneszánsz festő műveinek bemutatása!

Megnyílt minden idők legnagyobb Correggio-kiállítása

Az Antonio Allegri, avagy Correggio itáliai reneszánsz festő műveinek valaha is szentelt legnagyobb kiállítás nyílt meg Pármában.

2008.09.24 14:50MTI
Correggio: Mária mennybevitele (részlet)

Az észak-olaszországi városban január 25-ig nyitva tartó tárlatra a világ számos gyűjteményéből érkeztek festmények és rajzok a pármai iskola legjelentősebb reneszánsz mesterétől. A kölcsönzött alkotásokat a Palazzo della Pilotta és a Teatro Farnese termeiben helyezték el. 

Ezeknél is nagyobb attrakciónak számítanak Correggio falfestményei, például fő műve, a Mária mennybevitele a pármai dóm kupoláján és a San Paolo bencés kolostor freskói, amelyeket egy speciális állványzatról közvetlen közelből tekinthetnek meg a látogatók. 

A fény-árnyék kontrasztokkal való kifinomult bánásmódjáról a "fény festőjének" is nevezett művész alkotását Vittorio Storaro Oscar-díjas operatőr világította be úgy, hogy a közelségtől ne torzuljanak a hatalmas festmények alakjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.