Hoppá: óriási design show

Képek: megnyílt az eddigi legnagyobb hazai design kiállítás!

Október 2-án a VAM Design Centerben megnyílt a legnagyobb Design kiállítás ami valaha volt Magyarországon. Három anyag a szenzációs I.DoT válogatás, a közép-európai fiatal tervezők alkotásait magában foglaló Design Match és a 100 év 10 stílus gyűjtemény egy időben összesen 3200 négyzetméteren mutatja be az európai design keresztmetszetét.

2008.10.04 14:15ma.hu

A sajtótájékoztatón és megnyitón megjelent Andrea Oliva úr, az I.DoT projekt megalapítója. A szakember elmondta, hogy irigylésre méltónak tartja azt a szenvedélyt és elhivatottságot, amellyel Vincze Miklós létrehozta a VAM Design Centert, és örömét fejezte ki, hogy végre először Magyarországon is bemutathatják a világhírű kiállítást. 

Az I.DoT azaz Italian Design on Tour, az olasz tárgykultúra kiemelkedő darabjait tartalmazza, melyet a világ legnevesebb design-intézményeinek szakemberei válogattak. 

A most Budapestre érkezett kiállítás előtte olyan nagyvárosokban mutatkozott be mint New York, London, Shanghai Las Vegas, vagy Mumbay (Bombay).


A kiállítás 1300 négyzetmétert tölt meg és kínál látványosságot nem csak a design szakértői számára. A különleges formavilágú, legújabb innovatív fejlesztéseket magukon hordozó tárgyak lenyűgözik a látogatót, akiállítást mindeddig 500 ezren látták a világ nagyvárosaiban. 

A design hét keretében életre hívott esemény a Design Match 2008 seregszemléjével egészül ki, melynek keretében Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország legtehetségesebb fiatal designerei mutatkoznak be, összesen 120 kiállító köztük 28 magyar művész 1600 négyzetméteren mutatkozik be. 

„Ez a térség egyetlen nagy szabású, nem kommersz formaművészeti bemutatója. Egyedi koncepciójának köszönhetően négy olyan országot fog össze, amelyek történelmi múltjuknak, tradíciójuknak és szellemi hagyatékuknak köszönhetően közel állnak egymáshoz. "


Ezáltal teret biztosít egy barátságos konfrontáció számára, a kiállítás mérkőzéssé (match) válik, a dizájner játékossá, a közönség pedig szurkolóvá.” A projekt mottója az európai országok közös, határok nélküli térré történő integrációja. 

A két kiállítás a 100 év 10 stílus gyűjteménnyel válik teljessé, mely 500 négyzetméteren mutatja be az elmúlt 100 év design történetének kiemelkedő, emblematikus darabjait. A gyűjteményben a világ legnagyobb tervezőinek mint pl. Starck, Breuer Marcel, Ron Arad, Mies Van Der Rohe, Aldo Rossi, tárgyai találhatóak, kiknek alkotásai a világ legnevesebb modern művészeti múzeumaiban találhatóak. 

A kiállítás kísérő eseménye az I.FoT –azaz Italian Fashion on Trend, melynek keretében esténként egy-egy nagy olasz divatház mutatja be kollekcióit. Just Cavalli, GF Ferre, Moschino, Patrizia Pepe, Guess by Marciano, Dsquared. 

I.DoT nyitva: 2008. október 3.- november 2. 10.00 – 18.00 I.FoT nyitva:: 2008. október 3. – október 9. 19.00 – 21.00 Design Match nyitva: 2008. október 3. – november 2. 10.00-18.00 óra 

www.vamdesign.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.