Hazaiak a rotterdami North Sea Jazzfesztiválon!

Jelentős jazzverseny fináléjában Oláh Tzumo Árpád!

A kontinens egyik legjelentősebb jazzversenyének fináléjában Oláh Tzumo Árpád akusztikus formációja képviseli hazánkat: a fiatal zongorista Pecek Lakatos Krisztián bőgőssel és Pecek Lakatos András dobossal július 11-én lép színpadra a rotterdami North Sea Jazzfesztiválon.

2009.04.07 15:20ma.hu

A kontinens egyik legjelentősebb jazzversenyének fináléjában Oláh Tzumo Árpád akusztikus formációja képviseli hazánkat: július 11-én lépnek színpadra a rotterdami North Sea Jazzfesztiválon.
 
Az Európai Közszolgálati Műsorsugárzók Uniója és a North Sea Jazz Fesztivál (Rotterdam) kétévente megrendezett versenyén az európai közszolgálati rádiók által delegált, 30 év alatti fiatalokból álló jazz combók vesznek részt.
 
Az MR3-Bartók Rádió jazz szerkesztője, Maloschik Róbert hozta össze a rádió zongora-, nagybőgő- és dobversenyének győzteseit: Oláh Tzumo Árpád, Pecek Lakatos Krisztián és Pecek Lakatos András ugyan unokatestvérek, de ilyen összeállításban először december 19-én a Márványteremben játszottak először. 

A koncert felvételével egészen a verseny döntőjéig jutottak, ahol egy német, egy norvég és egy ír combo mellett a házigazda hollandokkal is "meg kell küzdeniük".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.