Ha jó zenére vágyik...

Színvonalas koncertek januárban is a Columbus Jazz Club-ban

Gazdag programok várják januárban is a szórakozni vágyókat a Columbus Jazz Clubban - Fellép Szendőfi Péter saját zenekarával, a Szakcsi Jr. Trió, a Babos Project Special, a Balázs Elemér Quartet, és itt természetesen még nincs vége a sornak.

2009.01.04 19:52ma.hu

A koncertek minden nap este 20 órakor kezdődnek a Columbus Jazz Clubban - a belépőjegy 1500 Ft, diákoknak 950 Ft. A belépőjegy 20%-os kedvezményre jogosít a fogyasztás árából.

Január 8. Fusio Group

Elek István – szaxofon Kormos János – gitár Romhányi Áron – billentyűs hangszerek Barabás Tamás – basszusgitár Szendőfi Péter – dob

Szendőfi Péter saját zenekarát a szabad improvizációkkal ötvözött magas szintű hangszertudás, a többféle stílusirányzat jelenléte jellemzi.

Nem úgy épülnek fel a kompozíciók ebben a zenében, mint például a jazz standardekben, itt a témák is eleve több részből állnak, a szólók is más-más harmóniakörökre épülnek, ezek közt is vannak újabb részek, stb. Szerkezeti formáját tekintve inkább a komolyzenei művekhez hasonlítható ez a fúziós zene.

Január 9. Szakcsi Jr Trió

Szakcsi Jr - zongora Pecek Lakatos Krisztián - nagybőgő Balázs Elemér - dob Édesapja, Szakcsi Lakatos Béla nyomdokain járva, Szakcsi Jr is a zongorát választotta hangszeréül.

Klasszikus zenei tanulmányokat után a jazz mellett kötelezte el magát, így lett egyike a honi jazzélet legkiemelkedőbb zongoristáinak.

Azóta sok híres magyar, illetve külföldi muzsikussal játszott együtt, köztük Lakatos "Ablakos" Dezsővel, Tony Lakatossal, Rick Margitzával, Jack DeJohnette-tel és John Patituccival, Palle Daniellsonnal, Ravi Coltrane-nel. Szerényen átgondolt, finom, ízes játék, szárnyaló dallamvilág és feszes ritmusok jellemzik az ifjabb Szakcsi játékát.

Modern jazzvilág ez akkor is, ha a gyökerekhez nyúl vissza. Programjukban saját kompozíciók és klasszikus standardek modern hangvételű feldolgozásai váltakoznak.

Január 10. Babos Project Special

Babos Gyula - gitár Szakcsi Lakatos Róbert - zongora Veres Mónika - ének Takács Donát - nagybőgő Balogh László - dob

Közép-Európai kortárs zenekar - Babos így nevezi a formációját. "A térség zenei kincseit szeretném integrálni az általam képviselt improvizatív összefoglaló zenébe. Ehhez fantasztikus partnereket találtam. A zongorán Szakcsi Lakatos Róbert játszik, aki a bázeli Zeneakadémia klasszikus, majd jazz tanszakán tanult. Legjelentősebb elismerése a Montreux-i jazz zongora-verseny első díja. Dobokon a fiatal tehetség, Balogh László, nagybőgőn Takács Donát játszik. A különleges adottságú Veres Mónika énekkel, s éneken alapuló hanghatásokkal járul a zene megvalósításához."

Január 11. Balázs Elemér Quartet

Lamm Dávid – gitár Balázs József – zongora Soós Márton – nagybőgő Balázs Elemér – dob

„Úgy gondolom, ma Elemér az egyik legjobb dobos a világon. (…) Muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból." (Pat Metheny)

A quartet tagjai kiváló muzsikusok, akik évek óta zenélnek együtt különböző formációkban. Zenéjük egyaránt táplálkozik a magyar népzene, a klasszikus és kortárs zene, valamint a mainstream elemeiből, hasonlíthatatlanul egyéni kompozíciókat és hangzásvilágot hozva létre.

Január 15. Szakcsi-Egri-Jellinek Trió

Szakcsi Lakatos Béla – zongora Egri János – nagybőgő Jellinek Emil (Emilio) – dob Vendég: Bolla Gábor – szaxofon Winand Gábor - ének

Szakcsi a magyar jazz egyik legnagyobb formátumú alakja. Különböző formációival játszik jazzt, cigányzenén alapuló world jazzt, a koncerttermekben pedig saját szóló kompozícióit mutatja be közönségének, de akár Mozart-zongoraverseny előadójaként is feltűnik.

Trióját rendkívüli muzsikusok alkotják, akikkel igazi, megismételhetetlen improvizációkat, magas szintű jazzt játszik. Egri János egyike a legerőteljesebb, legkiválóbb bőgőseinknek, Emilio pedig dobosként, énekesként is sikeres a jazz és a pop terén egyaránt.

Vendégei szintén kiváló jazz egyéniségek: a fiatal, kirobbanó tehetségű Bolla Gábor és az Európa-szerte elismert énekes, Winand Gábor.

Január 16. Andrew J & Kaltenecker

Andrew J - lemezjátszók Kaltenecker Zsolt - szintetizátorok 1993-ban a hazai dj-bajnokság, a DMC egyéni győztese Andrew J volt.

Az akkor mindössze tizenhat éves, profi lemezzsonglőr egy évvel később a világbajnokságon is előkelő helyezést ért el. 2002-ben szakított a diszkó-világgal és a scratch-re, valamint a zene művészi megközelítésére helyezte a hangsúlyt. Két albumot készített Kaltenecker Zsolttal.

Közös kompozícióik előadásában több ismert zenész, session- és jazzmuzsikus közreműködött. Stílusuk a triphop és a jazz fúziója, amiben az improvizatív részek nem korlátozódnak a hagyományos hangszerekre. Második albumukon az acid jazzes hangütés helyét komolyabb, megkomponált megközelítés váltotta fel.

2008-ban Melodies című első albumuk zenei anyagát híres japán dj-k által készített 3 remix-szel kiegészítve nagy sikerrel újra megjelentette a japán Infas Music.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.