A zenét dallamosság és befogadhatóság jellemzi!

A legendás Magyar Jazz Quartet koncertje a Budapest Jazz Clubban!

A Magyar Jazz Quartet 1986-ban adta első koncertjét a Kertészeti Egyetem jazz klubjában. A zenekar tagjait már ekkor a magyar jazzélet nagy formátumú előadóiként ismerte a közönség.

2009.04.02 23:30ma.hu

A főként saját szerzeményeket játszó négyest talán épp emiatt már a kezdetektől rendkívüli érdeklődés, sőt rajongás kísérte. A Magyar Jazz Quartet a magyar jazztörténet egyik legjelentősebb formációja. Több rádiófelvételük készült, ám az eredeti felállásban egyetlen lemezük jelent meg, a New Age, mely minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott hazai jazzkiadványa. 

Az újjáalakulás után 2007-ben megjelent Last Time Together című lemezük a kiváló magyar szaxofonosnak, Ablakos Lakatos Dezsőnek és az eredeti formáció dobosának, Jávori Vilmosnak állít emléket. 

A Magyar Jazz Quartet muzsikáját az energikus, erős szólók mellett a megkomponáltság, a markáns ritmusalapok, valamint a dallamosságból fakadó befogadhatóság jellemzi. 

A zenekar tagjai (Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Vasvári Pál – basszusgitár, Szende Gábor – dob, valamint az idén Szabó Gábor díjjal kitüntetett szaxofonos, Csepregi Gyula) a hazai és a nemzetközi jazzélet közkedvelt és keresett művészei, ezért a formáció ritka fellépései valódi zenei csemegének számítanak. 

A koncertet 23 h-tól ingyenes, hajnalba nyúló, jam session követi.

2009. április 11. szombat 21:00 
1088 Budapest, Múzeum u. 7. 

További részletek a Budapest Jazz Club honlapján, a www.bjc.hu oldalon olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.