A képekre fókuszál a Szombathelyi Képtár!

Lena Bosch és Herwig Bayerl - Egy művészházaspár lenyűgöző kiállítása!

Herwig Bayerl 1950-ben született. Szakmai tanulmányait követően számos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt. 2000 óta a Mozarteum egyetem festészeti és grafikai professzora.

2009.04.06 14:40ma.hu

Művészetét a realitás és absztrakció határmezsgyéjén való egyensúlyozás jellemzi. Kompozícióiban bizonyos analógiákat fedezhetünk fel a szentendrei festészet egyes jellegzetességeivel. 

A 64 éves Lena Bosch szakmai tudását a világ különböző helyszínein végzett tanulmányaival alapozta meg. Művészetét részben ennek köszönhetően a multikulturalizmus is alakította.
 
Alkotásaiban egyenrangúak a figurális részletek, illetve a gesztusszerű megnyilvánulások. A festészeten kívül a fotó és a mozgókép is jelentkezik életművében.

A házaspár egyik itt tartózkodása alkalmával döntött úgy, hogy a festői Nyugat-Dunántúl egyik pontján telepedik le. Kerkabarabásra esett a választásuk.
 
A megvásárolt házat oly módon újítják föl, hogy abba egyúttal műalkotásokat építenek bele, illetve a környezetet installációszerűen alakítják. Idejük egy részét így Magyarországon töltik. 

Lena Bosch és Herwig Bayerl kiállítása
2009. április 9.- május 10.
Szombathelyi Képtár

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.