Csütörtökön nyit a FeHoVa

Fegyver, horgászat, vadászat kiállítás a Hungexpon

Az idén 16. alkalommal jelentkezik a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idén 11 ország, több mint 200 kiállítója várja az érdeklődőket.

2009.03.19 09:05ma.hu

Hazánkkal együtt 11 ország kiállítói vesznek részt az idei kiállításon. A cégek mintegy háromnegyed része vadászati, a további egynegyed része horgászati témákban mutatkozik be. Az arányok a vadászat hangsúlyát mutatják, de hozzá kell tenni, hogy a horgász cégek kiállítási kedve az utóbbi években jelentősen megnőtt, s több érdekes programot is hoznak a kiállításra. Hagyományosan a vásárközpont C pavilonjában kapott helyet a horgászat.

Az „A” pavilonból a nemrég átadott „G” –be költöztek a vadászok, s az F pedig a változatos bemutatóknak és a lövészet pályáinak ad helyet. A kísérő események közül sokat a szabadban, a pavilonok melletti téren bonyolítanak le a szervezők. A kiállítás összesen mintegy 7000 négyzetméteren zajlik.

Világraszóló trófeakiállítás

Az idei FeHoVa egyik szenzációja a „Természeti-vadászati örökségünk- A legkiválóbb magyar vadásztrófeák” címmel rendezett trófea bemutató, amelyen az összes magyar világrekord és magyar rekord trófea eredetiben, egy helyen lesz megtekinthető. Hasonló jelentőségű bemutató évtizedek óta nem volt hazánkba. A trófeák mellett 10 magyar festőművész 30 alkotása jeleníti meg az agancsokhoz, koponyákhoz tartozó vadat, mégpedig természetes környezetének művészi háttér-ábrázolásával. A művészek: Csiszár József, Kovrig Miklós, Kőhalmy Tamás, dr. Kun Edit, Prof. Muray Róbert, Prihoda Judit, Rékasi Csaba, Simon Ferenc, Szamosközi Antal, Valaczkai Erzsébet. A fraknói (jelenleg Ausztria) várban tavaly megnyílt Eszterházy kiállítás vendégszereplése ugyancsak különlegességnek számít a FeHoVán!

A tárlat az Esterházyak 400 éves történelmi múlttal rendelkező vadászati hagyományait mutatja be: a kezdeteknek számító, 17. századbeli magyar mágnások hajtóvadászataitól napjainkig, a felelős erdőgazdálkodást folytató modern erdészetig. A gazdag programokkal színesített kiállítás március 19-22-e között várja az érdeklődőket. Bővebb információ: www.fehova.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.