Csuja Imre színművész nyitja meg!

Színházi Világnap-kiállítás Bagossy Levente munkáiból!

Bagossy Levente díszletek, plakátok kiállítása nyílik a Színházi Világnapon 2009. március 27-én, 17 órakor a Balassi Galériában. A kiállítást Csuja Imre színművész nyitja meg.

2009.03.30 16:40ma.hu

Bagossy Levente tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte, reklámgrafika szakon. A Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakán diplomázott 1996-ban. Első munkái az egykori Pécsi Kisszínház bemutatóihoz kapcsolódnak. 

Számos vidéki és budapesti színház plakát és díszlettervezője, az Ellenfény című színházi folyóirat tervező-szerkesztője. Bagossy a film- és színházi plakát műfajának elkötelezett híve. 

Színházrendező testvérének és édesapjának számos díszletet és plakátot tervezett. A pécsi színház mellett a kecskeméti, nyíregyházi és budapesti teátrumokban is rendszeresen dolgozik. 

1996-ban a Leonce és Léna című előadás színpadtervével elnyerte az Országos Színházi Fesztivál legjobb díszletének járó díját, 1997-ben a színikritikusok díját, 2008-ban pedig Jászai Mari díjat kapott. 

Bagossy Levente díszletek, plakátok kiállítása 
2009. március 27 - április 30-ig minden nap 9-19 óráig látogatható Forrás: Balassi Galéria

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.