Improvizációs játék és egy táncpróba is lesz!

Színházi világnap a Miskolci Nemzeti Színházban!

2009. március 16.A Miskolci Nemzeti Színházban a már hagyományosnak mondható színházbejárás mellett beszélgetések a színház művészeivel, Most mutasd meg! címmel improvizációs játék, valamint egy táncpróbába való betekintés lehetősége is várja az érdeklődőket március 27-én.

2009.03.18 18:00ma.hu

Emellett bemutatják Parti-Nagy Lajos Ibusárját. Az Ács János rendezte darabban többek között Seres Ildikó, Fandl Ferenc, Vida Péter, Jancsó Dóra, Baj László és Kerekes Valéria játszik. 

Március 27-től látható A muzsika hangai is, rendező: Korcsmáros György. Az előadások előtt Augusto Boal brazíliai színigazgató, író, politikus színházi világnapi üzenete hangzik el. 

A gyermekeknek Pinokkió rajzpályázatot hirdet meg a teátrum. Színházi élményekről várnak rajzokat a fiataloktól április 30-ig (cím: Miskolci Nemzeti Színház, 3525. Miskolc, Déryné u. 1.). Fődíj: a 2009-2010-es évadra szóló 2 db gyermekbérlet. 

A miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeumban eközben délelőtt gyermekfoglalkozásokat tartanak. Egész napos nonstop videóvetítés is lesz: a miskolci operettjátszás alakjai tűnnek fel archív felvételeken. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni. 

Időpont egyeztetni a Színháztörténeti és Színészmúzeum programjaira a 30/660-92-99-es telefonszámon lehet. 

A Színházi világnapot 1962. március 27. óta ünnepeljük meg annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Nemzetek Színházának évadnyitója Párizsban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.