Ladányi Andrea rendezésében és koreográfiájával!

Csongor és Tünde egy kicsit másképp a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban!

Ladányi Andrea átértelmezte Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színművét. A Cybervalóságba ültetett táncjáték premierjét március 5-én, 19 órakor tartják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

2009.03.09 17:10ma.hu

Egy Fiú (Csongor) álmai asszonyát, egy, a képzeletében élő eszményi nőalakot keres. Tündét, akit régen valaha az (édenkerti) almafa lombjai közt pillantott meg egy kozmikus éjszaka, ma pedig egy színes újságcímlapról néz vissza rá... 

Virtuális tündérországának nem kevésbé virtuális ideálját. Őt keresi, űzi, kergeti, különböző helyszíneken át, álmok és vágyak hol képzelt, hol valós labirintusában. Miközben az "igazi" végig mellette van, a maga testi valóságában - de Csongor sóvárgó képzelete mindig kész a "bírhatót álompénzen eladni..."

Ladányi Andrea mozgásra, szövegre és vizualitásra épülő parafrázisa napjaink valóságába helyezi Vörösmarty remekművét, a klasszikust mai közegünkhöz, létformánkhoz, gondolkodásunkhoz közelítve. 

TUNDE@CSONGOR.HU 
táncjáték 

Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színműve alapján 

Szövegírók: Sediánszky Nóra, Farkas Dénes és Szabó Tamás 
Grafika: Márkus Zoltán
Videótechnika: Bertli Péter és Bertli Tibor 
Videófilm: Ladányi Andrea 

Főszerepben

Vámosi Judit 
Nagyidai Gergő
Losonczi Katalin
Balogh Gábor 
Olt Tamás 
Kuthy Patrícia 

Rendező - Koreográfus: Ladányi Andrea 
Stylist: Lakatos Márk

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.