Jazzpress Dance Company a Tháliában!

Új táncelőadás- City Zen - az élet pulzusa!

A Jazzpress táncegyüttes 2008 nyarán alakult, azzal a céllal, hogy szabadúszó hivatásos táncművészek egy állandó jellegű, stabil repertoárral rendelkező, magas színvonalú együttesként alkossanak együtt tovább.

2009.02.19 19:00ma.hu

A táncosok kiválasztásánál fontos szerepet játszott a magas technikai tudás, a kreativitás, a jó humorérzék, a szakmai alázat- és tapasztalat, a tánc szenvedélyes szeretete, a sokoldalúság, az igényesség és a precizitás. Meggyőződésük, hogy a közérthetőség és a magas művészet nem egymást kizáró tényezők.
 
A Pawaa Mitaiko Percussion szintén 2008 nyarán alakult azzal az igénnyel, hogy a más-más zenei háttérrel rendelkező hivatásos zenészek újszerűen, magas színvonalon ötvözzék az afrikai ütőhangszerek lüktetését, népi és modern hangszeres zenét, az elektromos mai igényes zenei hangzást és a tradicionális japán dobolás /taiko/ döbbenetes erejét. 

- „Egy elsöprő erejű előadás azokról az energiákról, melyek millió éve itt lüktetnek bennünk és körülöttünk, mégis úgy látszik, elveszítjük kapcsolatunkat ezzel a bennünk rejlő természeti erővel a nagyvárosok személytelen forgatagában. Erre segítünk rátalálni a zene, a tánc és a közösség erejével, ahogy őseink tették. Visszanyúlunk gyökereinkhez, és megteremtünk egy új városi létformát, ahol az ÉLET szívdobbanása újra híd lesz ember és ember között. Ez a City Zen!” 

A Jazzpress Dance Company és a Pawaa Mitaiko Percussion bemutatja: City Zen - az élet pulzusa 

2009. február 23.(hétfő), 20:00, Thália Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.