Catherine Gallagher is szerepelni fog!

Kilenc előadás egy hónap alatt a Veszprémi Tavaszi Fesztiválon!

Kilenc előadással, a színházi produkciók mellett táncbemutatóval és koncerttel is várják a közönséget március 1-jétől egy hónapon át a Veszprémi Tavaszi Fesztiválon.

2009.02.11 18:15MTI

Március 1-jén egy táncprodukcióval indul a fesztivál: az Irish Dance Experience együttes ír sztepp show-t mutat be Catherine Gallagher ír sztepptánc világbajnok közreműködésével. Bravúros színházi előadás várható Kern Andrástól március 8-án este: a művész A kellékes című, Budapesten hatalmas sikerrel játszott monodrámát adja elő. 

Vendégszerepel Veszprémben a Miskolci Nemzeti Színház újonnan alakult táncszínházi tagozata, amely a Petruska című Sztravinszkij-mű felhasználásával készült, Petruska labor című táncjátékával lép színpadra március 10-én. 

A tavaszi fesztiválon fellép a Budapest Klezmer Band is, amelynek koncertjét március 28-án hallhatja a veszprémi közönség. A Pannon Várszínház öt saját produkcióval jelentkezik a fesztivál ideje alatt: március 6-án a Picasso Veszprémben című "összművészeti dramolettet" játsszák, március 13-án Presser Gábor-Sztevanovity Dusán-Horváth Péter A padlás című musicaljét adják elő, március 21-én pedig a Táncdalfesztivál (játék a '60-as, '70-es évek slágereire) című darab premierjét tartják. 

Március 29-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicallel lépnek fel a színház művészei, s végül március 30-án a Bernarda Alba háza című "egy részes játékot" mutatják be. 

A fesztivált megelőzően, február 14-én is bemutatóra várják a közönséget: a szerelmesek ünnepéhez időzítve Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát mutatják be Bálint (Valentin) napján. Az előadás zenéjét Benkő László, az Omega együttes vezetője írta, és harminc zenei betét lesz a produkcióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.