A Gödörben a spanyol irodalom egyik gyöngyszeme!

A Jászai Mari Színház februárban Budapesten vendégszerepel!

A Jászai Mari Színház február 5-én, 8-án és 11-én a budapesti Gödör Klubban vendégszerepel Margitai Ági jutalomjátékával, Lőrinczy Attila Celestina avagy Calisto és Melibea tragikomédiája című előadásával.

2009.02.05 18:00ma.hu

Fernando de Rojas 1499-ben kiadott huszonegy felvonásos könyvdrámáját az irodalomtörténet a spanyol Rómeó és Júliaként tartja számon. 

A műben, miképp a korban is, egyszerre jelenik meg a pogány életöröm és az elragadtatott vallásosság. Tébolyult szerelmesek, haszonleső és mafla szolgák, élni vágyó örömlányok és gátlástalan katonák hajszolják egyre vad vágyaikat.
 
A történet középpontjában pedig Celestina, az öreg kerítőnő áll, ki boszorkányos ügyességgel szálazza szét és bogozza össze a sorsfonalakat. Lőrinczy Attila - Harsányi Sulyom László ötlete nyomán - e több mint ötszáz éves történetet Margitai Ági számára, afféle jutalomjáték gyanánt fogalmazta újra.

A tatabányai Jászai Mari Színház február 5-én, 8-án és 11-én, 19 órai kezdettel mutatja be a Celestina avagy Calisto és Melibea tragikomédiája című pszeudo-reneszánsz hisztériumjátékot Harsányi Sulyom László és Novák Eszter rendezésében a Gödörben!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.