Vendégjáték García Lorca műve nyomán!

Vérnász- A Honvéd Színház a Merlinben!

A Honvéd Színház ebben az évben - állandó játszóhely hiányában - új befogadóra talált a Merlinben. Februári 'vendégjátékuk' során Federico García Lorca műve nyomán készült Vérnász című előadásuk látható, a Canarro zenekar közreműködésével.

2009.02.05 15:00ma.hu

Rekkenő a nyári hőség Dél-Spanyolországban, de szépen terem a föld, ha megdolgoznak vele, és jó bort adnak a szőlőtőkék is. Minden adott lenne a gyarapodáshoz, a bőséges gyermekáldáshoz, ha a vérbosszú érthetetlen parancsa nem döntené romba újra és újra a családok életét: „hogy legyen átkozott, aki a kést kitalálta."
 
A felszínen minden rendben van, esküvőt ünnepel a falu, de a régi családi viszályok és a beteljesületlen szerelem emléke nem halványult el a lelkekben, a feszültség egyre elviselhetetlenebbé válik.
 
Az egész előadást átjárja a flamenco: élőben játszik a Canarro zenekar, a nézők között ülő, éppen nem játszó színészek énekelnek, és ütemesen tapsolnak. 

A bikaviadalok arénáját megidéző játéktérben az érthetetlen szenvedélyek megint győznek a kiszámítható hétköznapok felett, hogy aztán a végén színészek és nézők egy halotti tor terített asztalánál együtt tűnődhessenek el rajta, hogyan is történhetett meg, ami megtörtént.

Fotó: Koncz Zsuzsa

Federico García Lorca: Vérnász
 
Anya: Tóth Ildikó mv. 
Vőlegény: Chován Gábor 
Menyasszony: Kálóczi Orsolya 
A Menyasszony apja: Kátai István 
Leonardo: Domokos László 
Leonardo felesége: Gecse Noémi 
Anyós: Fazakas Júlia 
Cselédasszony: M. Simon Andrea 
Szomszédasszony: Szőcs Erika 
Hold: Szakál Tamás 
Halál: Dióssi Gábor F
avágó: Győry András Botond 
Vőfély: Bocskor Salló Lóránt 

Rendező: Rusznyák Gábor 

Előadás időpontok: 2009. február 10. kedd, 19 óra 

2009. február 11. szerda, 19 óra 2009. február 12. csütörtök 19 óra 

Helyszín: Merlin Színház - 1052 Budapest, Gerlóczy utca 4. 

Forrás: Honvéd Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.