Szerelmi regény két részben- Edward Albee: Lolita!

Ősbemutató a Budapesti Kamaraszínházban!

Február 14-én, Valentin napon mutatja be a Budapesti Kamaraszínház Edward Albee művét. A Lolita színpadi változata a lebírhatatlan vágyakozás, egy nagy, pusztító szenvedély története.

2009.02.06 19:00ma.hu

A főhős, a negyvenes éveiben járó férfi - aki kora ifjúságától kezdve betegesen vonzódik a még serdületlen lányokhoz - véletlenül rátalál álmai megtestesítőjére, s hogy a közelébe férkőzhessen, elveszi feleségül - az anyját. Az asszony rövidesen meghal, és a férfi elindul 13 éves mostohalányával egy évekig tartó, céltalan, autós motelokból olcsó szállodákba vezető útra. 

A gyerek a szeretője lesz, megfélemlített, engedelmes rabszolgája. Ugyanakkor a férfi is retteg – egyrészt a törvénytől, másrészt a lány elvesztésétől. Lolita végül mégis megszökik, évekre eltűnik mostohaapja életéből, és mikor újra felbukkan, már felnőtt, maga is gyereket vár.
 
De most már nem ő a legfontosabb a főhős számára, hanem A Másik, az a férfi, akinek kedvéért a lány egykor elhagyta. A nyomába ered, hogy bosszút álljon… 

Edward Albee: Lolita 

Szerelmi regény két részben 
(Vladimir Nabokov regénye nyomán) 

Úr, Clare Quilty: Lukáts Andor 
Humbert Humbert: Haás Vander Péter 
Lolita: Földes Eszter e.h. 
Charlotte: Varga Klári 
Rita: Majzik Edit 
Fiatalember: Szűcs Péter Pál 
Louise: Osir Liliana 
Dick: Hayth Zoltán
 Annabel: Mádi Laura 
Kis Lolita: Mádi Laura 

Játéktér: Hegyi Árpád Jutocsa 
Jelmeztervező: Dőry Virág 
Dramaturg: Magyar Fruzsina, Bíró Dénes e.h. 
Mozgás: Balázs Mari 
Fordító: Békés Pál 
Rendező: Hegyi Árpád Jutocsa 

Bemutató: 2009. február 14. 
Budapest Kamaraszínház - Shure Stúdió

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.