Scherer Péter első rendezése: Lutz Hübner: Kikatt!

Osztályterem-színházi előadás a Kolibriben!

Március 21-én 19 órakor Kikatt címmel mutatja be új osztályterem-színházi előadását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a Kolibri Pincében. A földrajztanárnő és bukásra álló diákja között a tettlegességig fajuló konfliktusról szóló darab a Klamm háborújával számos fesztiváldíjat elnyerő Scherer Péter első rendezése.

2009.03.13 18:00ma.hu

- „Otthon sem voltam képes beszélni a dologról, csak később, amikor már a fürdőkádban feküdtem. Habfürdő, gyertyafény, Tilda meg én kiittunk egy egész üveg pezsgőt, de én csak bőgtem, tulajdonképpen egész este bőgtem. Végül csak elmeséltem, mi történt velem, de úgy, mintha én tehetnék mindenről, úgyhogy Tilda a végén rám ordított, hogy hagyjam már abba, hogy mindenért magamat hibáztatom. Egy diák leütött, és ennek semmi köze semmihez. Se a pedagógiai képességeimhez, se a személyiségemhez, se semmihez. Egyedül az számít, hogy erőszak áldozata lettem, hogy megvertek, és még örülhetek, hogy ennyivel megúsztam." 

Chris bukásra áll földrajzból. Hármasért könyörög tanárnőjének, hogy érettségizni mehessen. Mikor Stöhr tanárnő lekezelően visszautasítja, Chris - elborult fejjel - megveri őt. Különös kapcsolatuk ezzel kezdődik: a tanárnő ahelyett, hogy jelentené az esetet az igazgatónak, délutánonként korrepetálni kezdi a fiút. 

A különórák alatt megismeri Chris életét, családi körülményeit, problémáit. Viszonyuk már-már bensőségessé válik…

Pelsőczy Réka

Lutz Hübner: Kikatt 

Fordította: Kovács Kristóf 

Stöhr tanárnő - Pelsőczy Réka m.v.
Chris - Szanitter Dávid 

Dramaturg: Kovács Kristóf 
Zenei munkatárs: Bornai Szilveszter
A rendező munkatársa: Hajsz Andrea 
Rendező: Scherer Péter m.v. 

Bemutató: 2009. március 21. 19 óra, Kolibri Pince (Andrássy út 77.) Forrás: Kolibri Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.