Öt vendégjátékra is sor kerül!

Pezseg az élet a Nemzeti Színházban!

A tavasz első hónapjában is várja nézőit a Nemzeti Színház: két bemutatóra, két felolvasószínházi eseményre, két kiállítás megnyitóra, és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében öt vendégjátékra kerül sor.

2009.03.06 20:00ma.hu

Valló Péter Racine utolsó színdarabját, az Atáliát állítja színpadra. 

- "A mű lenyűgöző empátiával és hitelességgel tárgyalja az Ószövetség Királyok könyvének és a Krónikák könyvének ide vonatkozó fejezetét: Atália uralkodása és Joás hatalomra kerülésének történetét. 

Az Atália tökéletesen leképezi a mi rendszerváltásunk körüli problémáinkat is"
- vallja a rendező. 

A főbb szerepekben: Molnár Piroska, Mátyássy Bence, Blaskó Péter, Udvaros Dorottya, Kulka János
Bemutató: március 14.

A szentpétervári Maly Drama Theatre – Theatre of Europe vendégjátéka

Alföldi Róbert a kortárs német író, Botho Strauß Szentivánéji álom-parafrázisa, A park magyarországi bemutatóján dolgozik, melyre a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül sor. 

- "Mi történik, ha Titania és Oberon, ez a két majdnem-isten, majdnem-ember, az erotikának és felfűtött érzelmeknek ez a két szellemi megtestesülése úgy dönt, emberré válik, hogy az embert visszavezesse az érzés, az érzelmek, az érzékiség forrásához? Strauß könyörtelenül elbánik mítoszainkkal - olyan helyzeteket teremt, amelyekben leláthatunk a szerelemről, szexről és erószról való gondolkodásunk legmélyére, és a köznapiban végül mégis meglátjuk a nem-köznapit" - írja a darab fordítója, Forgách András.
 
A március 20-án színpadra kerülő darab főbb szerepeiben Nagy Mari, László Zsolt, Rába Roland, Schell Judit, Rátóti Zoltán, Murányi Tünde és Stohl András látható. 

Mika Myllyaho neves finn rendező darabjait, a Pánik és a Káosz címűeket felolvasószínházként és műhelybemutatóként mutatja be a PanoDráma a Nemzetiben.
 
A Pánikot Rába Roland rendezi Makranczi Zalánnal, Miklós Marcellel és Szabó Kimmel Tamással (március 11.), a K.V. társulat Káosz című produkcióját pedig Aleksis Meaney állítja színpadra Alice Müller, Bartsch Kata, Bodor Böbe, Kaszás Ágnes, Szalay Marianna, Szandtner Anna, Száger Zsuzsa, Takács Nóra Diána, Urbanovits Krisztina közreműködésével (március 16.). Sorozatszerkesztő dramaturg: Merényi Anna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.