Több új előadással is várja közönségét!

Videóval! A március az újdonságok hónapja a Vígszínházban!

A Pesti Színházban március 5-én mutatják be Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját, mely sokak szerint Goldoni egyik legjobb darabja: életszagú, őszinte, lendületes és melegszívű.

2009.03.03 17:30ma.hu
Augusztus Oklahomában

Szerelemről, féltékenységről, rivalizálásról szól – egy kis közösség hétköznapjainak legtermészetesebb konfliktusait és érzéseit mutatja meg. Itt a könnyen fellobbanó csip-csup veszekedések hatalmas perpatvarokba fordulnak, s ezekből újabb és újabb ügyek kerekednek, melyek mindig alkalmat adnak arra, hogy egymás életébe beavatkozhassanak, hiszen ez a legfőbb szórakozásuk – s egyben legfőbb örömük. 

A Chioggiai csetepaté koroktól függetlenül érvényes komédia – ahol három szerelmespár talál egymásra. Két nappal Carlo Goldoni napfényes, olasz vígjátéka után, március 7-én Tracy Letts felkavaró, társadalmi problémákat is feszegető fekete komédiáját mutatjuk be Eszenyi Enikő rendezésében.
 
Az Augusztus Oklahomában, amely a nemzetközi hírnév mellett a legjobb drámának járó Pulitzer-díjat is meghozta az ifjú amerikai szerzőnek, olyan komoly témákat dolgoz fel, mint az alkoholizmus, drogfüggőség, pedofília vagy a rasszizmus.
 
A kemény hangvétel ellenére a fanyar humorú családi dráma vidám perceket, nagyszerű színészeink virtuóz játéka emlékezetes estét ígér.

Másfajta humort, ám nem kevesebb szórakozást tartogat Vallai Péter önálló estje. A TI.ESZ.I.: Avagy egy háromnapos vízihulla csodálatos élete március 3-tól látható a Vígszínház Házi Színpadán.
 
A Down-szindróma világnapja alkalmából március 21-én a Down Egyesület és a Vígszínház félnapos programot szervez. Közreműködő színészeink, Eszenyi Enikő, Igó Éva, Hegyi Barbara, Kútvölgyi Erzsébet, Tornyi Ildikó, Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Lajos András és Sarádi Zsolt célja, hogy egy önfeledt, szórakozással teli napot szerezzen a Down-szindrómás gyerekeknek és ép társaiknak. 

A vidám hangulat biztosítása mellett a rendezvénnyel színházunk az érintettek társadalmi elfogadottságát is erősíteni kívánja. A Színházi Világnapból sem maradhat ki a Vígszínház. 

Március 27-én este 8 órakor a MASZK Országos Színészegyesület gálaestjének adunk otthont. Az elegáns eseményen rangos fővárosi és vidéki művészek lépnek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.