Szikora János rendezésében látható az előadás!

Megérkezett a Vörös és fekete a Vígszínházba!

Stendhal: Vörös és fekete című klasszikus regényéből Illés Endre készített színpadi változatot, amelyet Békés Pál dolgozott át mai színpadra. Szikora János rendezésében a főbb szerepeket Varju Kálmán, Igó Éva, Lukács Sándor, valamint Tornyi Ildikó alakította december 13-án a Vígszínházban.

2008.12.15 16:00ma.hu
Igó Éva és Varju Kálmán - Fotó: mti

Hosszú évek óta nem láthatta a budapesti közönség Stendhal e remekművének színpadi változatát, sőt a világsikerű filmet is nagyon ritkán játssza a televízió, a felejthetetlen Gérard Philipe és Danielle Darrieux főszereplésével. 

Ezért valóban hiánypótló vállalkozásnak nevezhetjük a Vígszínház bemutatóját. Illés Endre klasszikus érvényű feldolgozása érzékenyen, nagyszínházba való, világos történet-vezetéssel, kiválóan megrajzolt szerepekkel emelte át a művet a dráma műfajába, és ezt a szöveget Békés Pál igazította át mai színpadra. 

A rendező Szikora János, aki a tavalyi évadban nagy sikerrel, látványosan mutatta be Esterházy Péter Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című darabját, a Vörös és feketét is hasonlóan gazdag teatralitással kívánja színre vinni. 

A legendásan nagy történet Julien Sorel, de Rénalné és Matilde grófnő tragikus szerelmi hármasát meséli el, és szól a mindenáron feltörni akaró, de hátrányos helyzetből induló fiatal emberek örök és elszánt érvényesülési vágyáról, a nagy karrierről, amely minden társadalmi és történelmi helyzetben égetően aktuális konfliktus. 

A szombaton debütált nagyszabású darabban a Vígszínház csaknem teljes társulata szerepet kapott. Julien Sorelt Varju Kálmán alakítja. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.