Sokrétű és magas színvonalú programok!

Végre teljes a Pécsi Tavaszi Fesztivál programja!

A Pannon Filharmonikusok koncertjével március 15-én kezdődik a Pécsi Tavaszi Fesztivál - közölte a szervező Pécsi Kulturális Központ igazgatója szerdán.

2009.03.05 16:00MTI

- "A Pécsi Tavaszi Fesztivál a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa év egyik pillérprogramja, így már 2009-ben is tartalmas, sokrétű és magas színvonalú programokat kínál a klasszikus és kortárs művészetek rajongóinak" - mondta az eseménysorozat kapcsán Laknerné Brückler Andrea. 

Mint elhangzott, Pécs idénynyitó eseményének egyik fő törekvése, hogy bemutassa a világ, és benne elsősorban Európa és Magyarország tradicionális kulturális és művészeti értékeinek javát. A programkínálat olyan produkciókat vonultat fel, mint a Salzburger Festivalensemble március 28-i hangversenye, a Trey McIntyre Project kortárs balettestje, vagy március 23-án a Doni Kozákok Művészegyüttes táncműsora. 

Az összművészeti fesztiválon klasszikus, kortárs és könnyűzenei produkciók, táncos és folkestek, kamara- és kórushangversenyek, továbbá kiállítások kapnak helyet. A jazzkedvelő közönségnek március 20-21-én az elmúlt évek sikerei után újra nemzetközi és hazai sztárok mutatkoznak be. 

Két világhírű francia zenekar, Richard Galliano Tangaria Quartetje és a Jean-Luc Ponty Project, a power-jazz német kiválósága, a Jazz Pistols, valamint a Dresch Mihállyal és a cimbalmos Lukács Miklóssal megújult Trio Yengibarjan lép fel a pécsi Uránia mozi színpadán. 

Az idei tavaszi fesztivál pécsi programjait Joseph Haydn halálának 200. évfordulója emlékére Stabat Mater-koncert zárja április 7-én. Idén 35-36 millió forintos költségvetésből gazdálkodnak a szervezők. 

Laknerné Brückler Andrea elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap a tavalyinál nagyobb összeggel támogatja a rendezvényt, a szponzorok száma viszont csökkent. Emiatt néhány program meghiúsult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.