Caryl Churchill két egyfelvonásosát mutatják be!

Kortárs dráma előadás a MU kávézójában!

A K. V. Társulat a kortárs dráma egy itthon kevésbé ismert, meghatározó szerzője, Caryl Churchill két egyfelvonásosát gyúrja a maga képére január 8-án este a MU Színház kávézójában.

2009.01.05 21:30ma.hu

A kortárs dráma friss szellemű, újító kedvű nagyasszonyaként aposztrofált, 1938-as születésű londoni Caryl Churchill életművének döntő hányadán a brechti örökség erős hatása érződik. A szereplők gyakran egyszerre beszélnek, egyes motívumok, mondatok olykor megváltoztatott vagy torzított formában ismétlődnek meg, a szavak megritkulnak, vagy elmaradnak; így döntve romba a nyelvet mint elsődleges kommunikációs formát. 

Ennek az újszerű nyelvnek a kulcsműve az 1997-ben a Royal Court Theatre-ben bemutatott Blue Heart (Kék szív), amely két rövid egyfelvonásosból áll: Heart's Desire (A szív csücske) és Blue Kettle (Kék bögre). 

A Kék szív egyfelvonásosait ezúttal a K.V. Társulat olvasószínháza tálalja fel a MU-büfé "fogyasztóinak" január 8-án 22 órától, akik - ha szerencséjük van - egy ropogós szívcsücsköt is kaphatnak a Kék bögre mellé. 

Gigor Attila rendezésében ezúttal Kovács Lehel, Mészáros Béla, Rezes Judit, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina szolgálja fel a nem mindennapi kétfogásost. 

Caryl Churchill neve a magyar közönség számára csak kevéssé ismert, ezért hiánypótló a 2007-ben Upor László szerkesztésében megjelent Caryl Churchill-drámakötet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.