Improvizatív zenék és tánccsemegék!

Újbuda Jazz Fesztivál a MU Színházban!

A MU Színház az évadnyitó 4. Újbuda Jazz Fesztivált követően szeptemberben rendkívül színes programokkal "kínálja meg" az érdeklődőket.

2008.08.25 16:30ma.hu
Lady Macbethek

Évadnyitó programként a 4. Újbuda Jazz Fesztivál keretében a MU különleges, elsősorban improvizatív zenei és tánccsemegéket kínál.

Szeptemberben további izgalmas színházi- és táncszínházi műsorokkal várják a nézőket. a.N.N.a. A Mobil Front Műhely és a DrámaMA csoport egy kortárs angol szerző, Martin Crimp a.N.N.a. című színdarabját dolgozta fel. 

A szeptember 9-én és 10-én bemutatandó mű ellene megy a színházi konvencióknak. Nincsenek karakterek, megírt szerepek, könnyen követhető történetmesélés. Szellemesen és megrendítően papírra vetett jeleneteket, tragikus emberi sorsokat látunk, aktuális társadalmi problémák kerülnek terítékre. 

Fehér Ferenc nyár elején színpadra került új koreográfiáját, a Villanyszék trónusánt játssza 12-én és 13-án este nyolctól. Egy nappal később a Monori Lili és Székely B. Miklós nevével fémjelzett Szentkirályi Színházi Műhely mutat be új darabot a MU stúdiószínpadán - Puskin, Virginia Woolf, Szergej Eizenstein és Vszevolod Mejerhold írásainak felhasználásával Poyntz Hall címmel.
 
Szeptember közepén Mándy Ildikó és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös produkcióját a Lady Macbetheket adja elő Mándy Ildikó és Fenyves Márk. 

20-án a Függetlenek éjszakáján három produkcióra kerül sor: 21 órakor Szabad Átjárás, 22 órakor Ágens és a Természetes Vészek Kollektíva: Ipsum, 23 órakor Bodó Viktor Szputnyik Hajózási Társaságáé a főszerep. 21-én a Nikola Parov Quartet, Herczku Ágnes és a Fugato Orchestra zenél. Szeptember 27-én Gergye Krisztián Társulata a Szatír című kortárs táncdarabot mutatja be, amely a 2005-ben a Trafóban műsorra tűzött azonos című etűd újraértelmezése és kibontása. 

A Tünet Együttes pedig Alibit ad 29-én és 30-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.