Indul az Óbudai Nyár programsorozat!

Koncertek, kiállítások, színházi előadások Óbudán

Június 13.-án indul az Óbudai Nyár változatos programsorozata, mely keretében koncertek, kiállítások, színházi előadások, filmvetítések, és megannyi kulturális élmény várja az érdeklődőket. Az augusztus 30-ig tartó rendezvényt - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felkérésére - a Sziget Szervezőiroda szervezi.

2008.06.10 16:00ma.hu

„Nagy büszkeség számunkra, hogy az immár nyolc éves múltra visszatekintő Óbudai Nyár mára már Budapest egyik legszínvonalasabb kulturális rendezvénye” – mondta Bús Balázs, a kerület polgármestere, hozzátéve, hogy nincs még egy ilyen gazdag kerülete Budapestnek, mely kulturálisan és a vendéglátás szempontjából ennyire széles lehetőségeket tudna kínálni. 

Ehhez járul hozzá az Óbudai Nyár is. Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője kiemelte, megnyugtató érzés, hogy míg évekkel ezelőtt a Sziget és a kerület felemás viszonyáról szólt a sajtó, mára már az önkormányzat a Sziget szervezőit kéri fel e színvonalas rendezvény szervezésére. „Igyekszünk eleget tenni a felkérésnek, és ha lehet még jobb, és színvonalasabb, a fiatalokra is odafigyelő programot összeállítani”.- mondta a főszervező. A nyári szünettel egy időben, június 13.-án a KoncArt sorozattal kezdődik az Óbudai Nyár: Ez a sorozat lesz egyébként az idei év újdonsága, péntek esténként a Zichy Kastélyban ahol a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, stand up comedy műfajában jeleskedő művészek előadásait közkedvelt magyar zenekarok koncertjei követik majd. 

A Fő téri esték című sorozatot, az Óbudai Danubia Szimfónikus Zenekar koncertje nyitja meg június 14.-én. A szombat esténként futó programsorozat ezután a műfajok színes kavalkádját vonultatja majd fel, kezdve a komolyzenétől a musicalen át az operettig. A Kert Mozi sorozatnak szintén a Fő tér ad otthont, vasárnap esténként magyar filmeket vetítünk, a műsort a közönség szavazatai alapján állítottuk össze. 

A KoncArt, a Fő téri Esték és a Kert Mozi programjai ingyenesek. Az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a barokk Péter és Pál Főplébánia Templom, a Krúdy Gyula utolsó lakhelyéhez közeli Óbudai Társaskör, valamint az óbudai éttermek, gazdag programkínálatukkal, idén is nyitva állnak az irodalom, a történelem, az építészet, a gasztronómia, a színház, és a társasági élet kedvelői előtt. A Kiscelli Múzeum kertjében a „CRESCENDO.- a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyei verseny győztes fiatalokkal” című koncertsorozaton három olyan verseny győztes, fiatal művész mutatkozik be, akik már megjárták a nemzetközi versenyek idegtépő fordulóit, ahol nem a stopperóra és nem acélszalag, hanem a zsűri szubjektív, matematikailag mérhetetlen véleménye dönt. Kiállták a próbát, megharcoltak győzelmükért és most az idén negyvenöt éves, világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretével a közönség meghódítására készülnek.
 
Hangversenyek az az óbudai Péter és Pál Főplébánia Templomban: augusztus 23-tól négy egymást követő szombat estén orgona és kamarazenekari estekkel várjuk a zenét szerető közönséget Óbuda gyönyörű barokk templomában. Békásmegyerre is ellátogathatnak a színház- és mozi-kedvelők.

z Óbudai Nyár augusztus 30-án, szintén Békásmegyeren, a Csobánka téren zár, ahol egész nap gyerekprogramok, sportprogramok, koncertek, színházi előadások várják a nagyérdeműt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.