Új állomásához érkezett a sorozat

Élő Martin Archívum V. - A Honvéd Táncszínház előadásában

A nagy sikerű Élő Martin Archívum sorozat újabb állomásához érkezett - A Honvéd Táncszínház: Mezőség - Élő Martin Archívum V. című előadását május 24-én, szombaton este láthatják az érdeklődők.

2008.05.21 19:00ma.hu - Fotó: Nagy Zoltán

A nagy sikerű Élő Martin Archívum sorozat újabb állomásához érkezett. A Zsuráfszky Zoltán vezette Honvéd Táncszínház Martin György útmutatásait követte, aki szenvedéllyel gyűjtötte, s örökítette meg e hanyatlásában is felemelő kultúra táncemlékeit, táncos személyiségeit.

Május 24-én, szombaton este 19 órától a Honvéd Táncszínház bemutatja a Mezőség - Élő Martin Archívum V. című darabját a Nemzeti Táncszínházban.

A Mezőség hullámos dombjait néhányan Erdély „Holt-tengerének" nevezik, s valóban kultúrája is olyan ősi, akárcsak egy hajdani tenger megmaradt iszapja. Az itt élő magyarság szinte szívbemarkolóan őrzi archaikus nyelvét, táncait, zenéjét.

S miközben elzártsága folytán itt őrződtek meg kultúránk legrégibb nemzeti vonásai, érdekességét mégis az adja, hogy az itt együtt élő különböző nemzetiségek (magyarok, románok, szászok, cigányok) kultúrájuk kölcsönhatása révén megajándékoztak minket egy Európában is egyedülálló, különleges és közös értékkel: a mezőségi tánc- és zenekultúrával.

Az előadás fotóspróbája május 23-án 18.00 órakor lesz a Nemzeti Táncszínházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.