Kiütötték az oroszokat

Gálaelőadást tartottak a spanyolok

Ilyen meccsre várunk már három napja. Sok gól, ötletes, szórakoztató játék, mesterhármas. Kell ennél több? A spanyolok kiütötték az oroszokat a "D" csoport első fordulójában. Spanyolország-Oroszország 4-1.

2008.06.10 20:26ma.hu

A spanyol csapat már az első percekben ellentmondást nem tűrően jelezte, hogy itt és most ő az úr, ezen a mérkőzésen nem sok babér teremhet az oroszoknak. Ezt értelemszerűen nem akarta tudomásul venni az orosz csapat, ennek ellenére egyértelműen látszott, hogy a kontrákra építenek, átadják a teret a spanyoloknak. 

Érződött, hogy előbb utóbb rést találnak a spanyolok az orosz falon, és végül egy labdaeladásból teremtettek helyzetet egy villámgyors kontra után. 

Történt a 20. percben, hogy az oroszok még a spanyol térfélen eladták a labdát, Xavi egyből indította a bal szélen Torrest, aki kicselezte a kapust, majd önzetlenül középre gurított, ahol érkezett Villa és 8 méterről az üres kapuba lőtt. Saját fegyverükkel verték tehát meg az oroszokat. 

A gól után kicsit aktívabbá vált az orosz csapat, és majd’ két perccel a gól után akár az egyenlítést is megszerezhették volna, ám Zirjanov a kapufára lőtte a labdát. A spanyolok ötletesen, lendületesen futballoztak, és bár nem volt nyomasztó a fölényük, érezni lehetett, hogy benne van a játékukban a gól. 

Az oroszok próbálták magukhoz venni a játék irányítását, ami csupán annyiban valósult meg, hogy több terük volt, de a mezőnyfölényt nem tudták komoly helyzetre váltani, míg a spanyolok többször is veszélyeztettek, aminek meg is lett az eredménye. 

A 44. percben Iniesta gyönyörűen cselezte be magát az ellenfél tizenhatosáig, ott zseniális passzt adott Villának, aki az orosz kapus lábai között a hálóba pöccintette a labdát. A spanyol csapat jól látszik, látszik, hogy élvezik a mérkőzést, míg az oroszok eddig igencsak visszafogottak voltak.

Balra a mesterhármast szerző Villa (7); Fotó:MTI


A második félidő szintén a spanyoloké lett, akik nagyon higgadt játékkal szinte esélyt sem adtak az orosz csapatnak a gólszerzésre. Torrest Cesc Fabregas váltotta, aki még inkább színt próbált vinni a spanyolok játékába, nem mintha eddig nem játszottak volna ötletesen. 

Az ő zseniális passza után forgatta meg az orosz védelmet Villa, majd pedig a kapuba húzta a labdát. Mesterhármas. A spanyolok ekkor már a látványosságra helyezték a hangsúlyt, ezért a figyelmük kissé lankadt, így a kedvetlen oroszok szögletből egy szép fejessel egyenlítettek Pavljucsenko révén. 

A szépítő gól olyannyira felbőszítette a spanyol csapatot, hogy a kegyelmdöfést is megadta az oroszoknak. Villa gyönyörűen löbbölt Xavihoz, aki kapásból lőtt, Akinfejev még nagy bravúrral védet, de éppen Fabregas elé került a labda, aki 2 méterről nem hibázott, és a hálóba fejelt. 

Végre egy igazi, közönségszórakoztató meccs, amelyen az alárendelt szerepet játszó orosz válogatott nem tudott méltó partnere lenni a nagyon ötletesen, felszabadultan futballozó spanyol válogatottnak.

Fernando Torres küzd; Fotp:MTI


Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.